PS Sofronie: Sfânta Maria Egipteanca este model pentru tineri

În Duminica a cincea din Sfântul și Marele Post, Preasfinţitul Părinte Sofronie, Episcopul Oradiei, s-a aflat în vizită pastorală în parohia bihoreană Băile Felix, informează site-ul oficial al Eparhiei.

Ierarhul a oficiat în 2 aprilie 2017 Liturghia Sfântului Vasile cel Mare în biserica cu hramurile Schimbarea la Față a Domnului și Sfântul Ierarh Nectarie din Eghina, în prezența a numeroși credincioși din localitate.

În cuvântul rostit după citirea textelor evanghelice rânduite, Chiriarhul Oradiei a vorbit despre importanța pocăinţei în vederea dobândirii mântuirii, conform exemplului Sfintei Maria Egipteanca.

Prin viața Sfintei Maria Egipteanca aflăm cum lucrează harul lui Dumnezeu în omul care vrea să se îndrepteze și să iasă din robia păcatului. Pentru că lumea în care trăim este din ce în ce mai înstrăinată de Dumnezeu și de frumusețea viețuirii după voia Lui, exemplul Sfintei Maria Egipteanca este cu atât mai actual, a spus Preasfinția Sa.

Ierarhul a adăugat că această sfântă este model pentru tineri. Pentru a putea rezista ispitelor și a lupta cu gândurile păcătoase, tânărul are nevoie de modelele pe care Biserica le păstrează în tezaurul ei și ni le oferă spre a ne ajuta pe calea mântuirii, a explicat PS Sofronie.


Biserica parohiei Băile Felix copiază, la scară redusă, planul arhitectural al bisericii Mănăstirii Cozia. Construcția sfântului locaș a început în 14 septembrie 2011, prin sfințirea pietrei de temelie și a locului unde s-a construit biserica, oficiată de PS Sofronie. În prezent se lucrează la pictura interioară a bisericii.

Comentarii Facebook


Știri recente