PS Siluan: Să-L primim pe Domnul cu bucurie aşa cum L-au primit pruncii în Ierusalim

PS Siluan - Duminica Floriilor 2017.jpg (3)

Preasfințitul Părinte Siluan a slujit, în Duminica Floriilor, la Paraclisul Adormirea Maicii Domnului de la Centrul Eparhial de la Roma, informează site-ul oficial al Eparhiei.

În timpul Sfintei Liturghii din 9 aprilie 2017, ipodiaconul Lucian Muntean a fost hirotonit diacon pe seama parohiei Sfinții Trei Ierarhi, din localitatea Lodi.

În omilia rostită, Episcopul Ortodox Român al Italiei a subliniat importanța de a-L primi pe Domnul cu bucurie în inimă, așa cum pruncii L-au primit cu bucurie și stâlpări, aducându-I laude, când a intrat cu slavă în Ierusalim.

Preasfinția Sa a amintit, de asemenea, cuvintele Apostolului Pavel, din Epistola către Corinteni: Bucuraţi-vă! Îngăduinţa voastră să se facă ştiută tuturor oamenilor. Domnul este aproape. Nu vă împovăraţi cu nici o grijă. Ci întru toate, prin închinăciune şi prin rugă cu mulţumire, cererile voastre să fie arătate lui Dumnezeu. Şi pacea lui Dumnezeu, care covârşeşte orice minte, să păzească inimile voastre şi cugetele voastre, întru Hristos Iisus.

Înainte de Sfânta Împărtășanie, Preasfinția Sa a binecuvântat patru icoane noi care împodobesc iconostasul Paraclisului de la Centrul Eparhial și, de asemenea, icoanele cu Învierea lui Lazăr și cu Intrarea Domnului în Ierusalim.

 

Comentarii Facebook


Știri recente