PS Sebastian, despre obsesia omului modern pentru superstiţii: Nu îşi asumă propria debusolare

În predica rostită duminică la resfinţirea bisericii Parohiei Bârca – jud. Olt, Preasfinţitul Părinte Sebastian a subliniat că „fatalismul este pentru om o boală veche” şi a vorbit despre „superstițiile de tot felul și, mai nou, despre obsesia omului modern pentru horoscop”.

Episcopul Slatinei şi Romanaţilor a precizat că mulţi dintre oameni „îmbrățișează fatalismul, căci este mai comod și mai palpitant să-și consulte horoscopul, ori să se lase pradă superstițiilor de tot felul decât să-și citească rugăciunile dimineții și rugăciunea de la începutul lucrului, pentru ca Dumnezeu să le binecuvinteze ziua”.

„Este mai ușor să dea vina pe cer, pe aștrii, pe hazard, pe climă, pe precipitații și pe orice altceva, decât să-și asume propria debusolare. Fatalismul în general, însă, cu superstițiile de rigoare și horoscopul zilnic, ca jalnice instrumente ale aceluia, nu denotă decât derută, înstrăinare de Părintele cel Bun și Atotputernic, comoditate, lașitate și indisponibilitate la lucrarea cea sfântă”.

După slujba de resfinţire, pentru efortul depus la restaurarea bisericii parohiale, PS Sebastian a hirotesit iconom stavrofor pe Pr. paroh Dumitru Stan și iconom pe Pr. Pr. Mihail-Sorin Stan.

Foto: Episcopia Slatinei şi Romanaţilor

Comentarii Facebook


Știri recente