PS Petroniu: Să-i cinstim pe sfinții români, să le cerem ajutorul și să le urmăm pilda!

Preasfințitul Părinte Petroniu, Episcopul Sălajului, a slujit duminica aceasta în Parohia Meseșenii de Sus, Protopopiatul Zalău, informează site-ul oficial al Eparhiei.

La ceremonialul liturgic din 18 iunie 2017, împreună cu Preasfinția Sa a slujit un sobor de clerici din care a făcut parte Pr. Mihai Dobocan, consilierul cultural al Episcopiei Sălajului.

În cuvântul rostit cu acest prilej, ierarhul a vorbit despre sfinții canonizați în Biserica Ortodoxă Română, care sunt prăznuiți în Duminica a doua după Rusalii.

Să fim mai atașați de valorile perene ale Bisericii noastre, deoarece în afara Ei nu există mântuire. Să-i cinstim pe sfinții români, să le cerem ajutorul și să le urmăm pilda, pentru că numai așa vom putea ajunge în Împărăția lui Dumnezeu, a îndemnat PS Petroniu.

Biserica Adormirea Maicii Domnului din Meseșenii de Sus datează din anul 1785. Biserica a fost resfințită ultima dată în anul 1998, în urma repictării și a reparațiilor capitale efectuate. Din anul 2014, comunitatea din Meseșenii de sus este păstorită de Pr. Sorin-Liviu Gordan.

Comentarii Facebook


Știri recente