PS Nicodim va fi prezent la hramul Mănăstirii Jiana, Jud. Mehedinți

În ziua pomenirii Sfântului Simeon Stâlpnicul, biserica mănăstirii Jiana din Mehedinți își va sărbătorii ocrotitorul. Cu această ocazie, Preasfințitul Părinte  Nicodim, Episcopul Severinului și Strehaiei va oficia joi, 1 septembrie 2016, Sfânta Liturghie. Răspunsurile liturgice vor fi oferite de protopsalţii Catedralei Episcopale din Drobeta Turnu Severin, notează site-ul oficial al Episcopiei Severinului și Strehaiei.

***

Înfiinţarea Mănăstirii Jiana s-a aprobat în şedinţa Sinodului Mitropolitan al Mitropoliei Olteniei din data de 28 mai 2008. La acel moment s-a hotărât ca mănăstirea de călugări să fie sub jurisdicţia Episcopiei Severinului şi Strehaiei, urmând a funcţiona în cadrul Protoieriei Vânju Mare.

Sfântul Simeon Stâlpnicul (390-459) este prăznuit pe 1 septembrie. S-a născut din părinți țărani, în satul Sis, din Asia Mică. A părăsit casa părintească la vârsta de optsprezece ani și a îmbrățisat viața monahală la mănăstirea Eusebona. De aici, s-a mutat la Telanissos, unde a trăit o viață ascetică.

Comentarii Facebook


Știri recente