PS Nicodim despre foştii deţinuţi politici: Pentru răbdare și credință, Dumnezeu a îngăduit să nu li se uite numele

Foştii deţinuţi politici şi deportaţii din Bărăgan au fost pomeniţi luni la Drobeta Turnu Severin.

Slujba de pomenire din ziua de sărbătorire a celor 40 de Sfinţi Mucenici din Sevastia Armeniei a fost oficiată de Episcopul Nicodim în faţa monumentului din parcul Dragalina, dedicat victimelor comunismului.

Episcopul Severinului şi Strehaiei s-a rugat pentru sufletele mehedinţenilor trecuţi în veşnicie care au suferit enorm în timpul deportărilor în Câmpia Bărăganului.

„Pomenim astăzi pe toți cei care în perioada comunistă au fost fie închiși în lagăre și în închisori, fie deportați, în special din zona noastră, din Mehedinți, dar și din Caraș-Severin și Timiș”.

„Au fost luați de la casele lor și duși în locuri necunoscute, în special în Câmpia Bărăganului. Cei adunați astăzi aici duc mai departe mesajul și nădejdea ca ceea ce s-a întâmplat atunci, să nu se mai întâmple niciodată în istoria poporului român”, a spus ierarhul în cuvântul său.

El a explicat de ce data de 9 martie a fost aleasă pentru comemorarea victimelor comunismului.

„Cei care au pătimit în sub regimul comunist au fost asemenea Sfinților 40 de Mucenici, pe care i-au avut model al vieții lor. Pentru răbdare și pentru credința lor, asemenea mucenicilor, Dumnezeu a îngăduit să nu li se uite numele”, a specificat Preasfinţia Sa.

Ceremonia de comemorare a fost organizată de Asociaţia Foştilor Deţinuţi Politici, filiala Mehedinţi.

În România, 9 martie este Ziua Deținuților Politici Anticomuniști din Perioada 1944-1989.

Foto credit: Episcopia Severinului şi Strehaiei

Comentarii Facebook


Știri recente