PS Mihail: Efortul Dreptului Iosif și al Fecioarei Maria de a apăra viața Pruncului Iisus, exemplu pentru familii

Episcopul Australiei și Noii Zeelande scrie în Pastorala de Crăciun despre efortul Dreptului Iosif și al Fecioarei Maria de a apăra viața Pruncului Iisus: un exemplu pentru familia creștină. Scopul Anului omagial al pastorației părinților și copiilor a fost „să mărturisim sfințenia Tainei Nunții, cultivând comuniunea între părinți și copii și responsabilitatea părinților pentru creșterea copiilor”, scrie ierarhul.

Scopul Anului Omagial 2020 a fost „de a aprofunda educația creștină în familie dar și în societatea în care trăim, de a păstra învățătura creștină în familia noastră pentru ca prin educație creștină, trăită în comuniune, în rugăciune și în împlinirea poruncilor, familia să devină temelia vieții sociale iar prin nașterea de prunci, familia să devină izvor de viață pentru neamul nostru românesc”, afirmă Preasfințitul Părinte Mihail.

Este nevoie „ca Biserica să se roage mereu și să atenționeze pe fiii Ei în legătură cu amenințările ce apar la adresa neamului omenesc. Ea luptă pentru protejarea persoanei, pentru care Cuvântul S-a în-omenit pentru ca prin har să îl îndumnezeiască pe om”, adaugă ierarhul.

De asemenea, prin comemorarea filantropilor ortodocși români în Anul Omagial 2020, „Biserica Ortodoxă Română a dorit să păstreze amintirea celor care au susținut națiunea, poporul și Biserica, rugându-se pentru odihna sufletelor lor, și totodată, arătând lucrarea lor să îndemne pe contemporani la susținerea filantropiei creștine în zilele noastre”, transmite părintele episcop.

„Sărbătoarea Nașterii Domnului este un prilej binecuvântat de a fi aproape de bătrâni și de persoanele izolate, de familiile descurajate și lipsite de ajutor și de toți frații noștri care au nevoie de o faptă creștinească și de un cuvânt de mângâiere. Iar faptele de milostenie și ajutorare să le facem cu dragoste, ca mărturie a iubirii față de Dumnezeu și față de semeni”, îndeamnă ierarhul.

El mai scrie despre provocarea pandemiei: „Mulți oameni au murit, alții sunt în pericol de moarte iar unii sunt în spitale sub îngrijirea medicilor sau izolați în casele lor. Pericolul încă este ridicat și pentru cei sănătoși, fapt pentru care vă îndemnăm la solidaritate frățească și creștinească”.

„Sănătatea și viața oamenilor fiind în pericol, este necesar să ne rugăm mai mult și să îi ajutăm pe cei care se află în suferință. Totodată, să protejăm viața celor de lângă noi prin păstrarea și respectarea normelor de protecție și a îndrumărilor pe care le recomandă specialiștii și doctorii din spitale”, scrie Episcopul Australiei și Noii Zeelande.


Australia a avut aproximativ 28.000 de cazuri de Covid-19 și 908 decese (majoritatea, 905 la număr, în căminele pentru vârstnici din Melbourne). Cele mai multe cazuri s-au înregistrat în statele New South Wales și Victoria.

La Melbourne se găsește și catedrala românilor ortodocși din Australia. Până la 27 octombrie, slujbele religioase din statul Victoria au fost limitate la 150 de participanți în interior și 300 în aer liber. La începutul lunii noiembrie s-a înregistrat primul week-end cu zero cazuri de Covid-19.

Vezi și:

Sursa foto: Episcopia Australiei și Noii Zeelande

Comentarii Facebook


Știri recente