PS Macarie: În momentele cele mai grele, Dumnezeu ne trimite alinare. Însuși Hristos S-a aflat părăsit și singur

În Duminica a 4-a după Paşti, Episcopul Macarie al Europei de Nord a oficiat Sfânta Liturghie la Paraclisul Centrului Episcopal din Stockholm.

Ierarhul a făcut referire în predica rostită la slăbănogul de la Scăldătoarea Vitezda, subliniind că vindecătorul Său, Mântuitorul Hristos, a cunoscut şi El sentimentul singurătăţii.

„Preamilostivul Dumnezeu nu l-a uitat și nu l-a abandonat. Și noi, atunci când suntem încercați și când ni se întunecă perspectivele, nu trebuie să deznădăjduim”.

„E adevărat că cea mai apăsătoare ne este singurătatea. Însă, în momentele cele mai grele, Dumnezeu ne trimite alinare, fiindcă Însuși Mântuitorul Iisus Hristos S-a aflat părăsit și singur, purtând povara întregii lumi, în Grădina Ghetsimani, fiind abandonat de ucenicii Săi, care înfricoșați s-au risipit care încotro. Însuși Mântuitorul Iisus Hristos s-a mâhnit atunci când s-a aflat singur în Grădina Ghetsimani și cunoaștea ceastă grea încercare, care este singuratatea”.

Celor care nu au găsit o persoană care să îi asculte, iubească, Părintele Episcop le-a transmis că Îl au pe Dumnezeu Care „niciodată nu își abandonează prietenii”.

„Să nu deznădăjduiți! Hristos nu vă abandonează! Vă poartă de grijă. Și o să vă ridice și o să vă dăruiască bucurie deplină”.

Tot în omilia sa, ierarhul a anunțat că cei doi medici români din Suedia infectați cu Covid-19 au ieșit de la terapie intensivă au fost externați.

În acest context, Episcopul Macarie a îndemnat la rugăciune pentru toti cei aflați în prezent la terapie intensivă din cauza noului coronavirus și în mod special pentru Arhiepiscopul Pimen al Sucevei și Rădăuților.

„Să ne rugăm pentru sănătatea lui (n. r.: IPS Pimen) și pentru binele întregii Biserici”.

Preasfinţia Sa a dedicat recent şi un volum celor afectaţi de epidemie. Este vorba de o lucrare care cuprinde cuvântările duhovnicești ale Episcopului Macarie în această perioadă de încercare şi care poate fi lecturat ca text sau poate fi ascultat audio.


Foto credit: Captură Youtube

Comentarii Facebook


Știri recente