PS Macarie continuă demersurile pentru restabilirea situației familiale în care se află Camelia-Mihaela Smicală și copiii ei

Episcopul Macarie al Europei de Nord a continuat astăzi, 23 mai 2017, în Tampere, Finlanda, demersurile de ajutorare a Cameliei-Mihaela Smicală și a copiilor acesteia, informează site-ul oficial al Eparhiei.

După ce ieri a încurajat-o duhovnicește pe mamă, ierarhul român a contactat autoritățile pentru a vizita în calitate de părinte duhovnicesc cei doi copii ai acesteia, preluați de Protecția Copilului: Johan-Mihail și Maria-Alexandra.

Protecția Copilului a răspuns, din păcate, negativ. În această situație, Părintele Episcop Macarie a cerut să vorbească măcar la telefon cu cei doi copii, lucru ce a fost acceptat.

În convorbirea telefonică purtată cu Johan-Mihail și Maria-Alexandra, ierarhul român a transmis binecuvântări și a încurajat copiii, făgăduindu-le că va continua demersurile pentru a-i putea vizita. Copiii, la rândul lor, au transmis că le este dor de mama lor și de acasă.

Preasfințitul Părinte Episcop Macarie mulțumește autorităților finlandeze pentru posibilitatea de a vorbi telefonic cu copiii Cameliei-Mihaela Smicală, dar regretă profund răspunsul negativ al acestora în ceea ce privește vizitarea lor. Accesul ierarhului român, având în vedere calitatea sa de părinte duhovnicesc al familiei, ar trebui să fie neîngrădit, inclusiv din perspectiva drepturilor copilului de a avea o religie și de a beneficia de asistență spirituală.

Comentarii Facebook


Știri recente