PS Macarie: Cel ce practică virtuțile devine un adânc de smerenie

Preasfinţitul Părinte Macarie, Episcopul Ortodox Român al Europei de Nord, a oficiat miercuri, 29 martie 2017, slujba Deniei Canonului cel Mare, a precizat părintele diacon Sorin Siplacan.

Evenimentul a avut loc la biserica parohiei ortodoxe române Sfântul Mare Mucenic Gheorghe din Stockholm. În cadrul slujbei, ierarhul a citit credincioșilor Viața Sfintei Maria Egipteanca, scrisă de Sfântul Sofronie, Patriarhul Ierusalimului.

În cuvântul rostit, ierarhul a făcut referire la pilda vieții Sfintei Maria Egipteanca. De asemenea, Preasfinția Sa a detaliat învățătura despre pocăință și lucrarea virtuților.

Cel ce practică virtuțile pentru a-L cunoaște pe Domnul, El fiind Adevărul fără de sfârșit, cu cât se apropie mai mult de El, cu atât se descoperă pe sine a fi tot mai departe. Cu cât știe mai mult din adevăr descoperă tot mai mult cât de neștiutor este și cât este de mic, devenind un adânc de smerenie, a evidențiat ierarhul.

***

În următoarele zile, Părintele Episcop Macarie va efectua o serie de vizite pastorale în parohiile românești din Norvegia.

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente