PS Lucian a sfințit noua pictură a Bisericii Adormirea Maicii Domnului

PS Lucian a binecuvântat duminică noua pictură a Bisericii din Parohia Rugi, Protopopiatul Caransebeş. Recondiționarea lăcașului de cult, cu hramul Adormirea Maicii Domnului, a avut loc din cauza unui incendiu ce a distrus 80% din edificiu.

După momentul sfințirii, ierarhul a oficiat Sfânta Liturghie. În cadrul acesteia a fost citită Pastorala Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române la prima Duminica din Postul Naşterii Domnului.

În cuvântul rostit, părintele episcop a apreciat implicarea preotului și a credincioșilor în viața comunități parohiale și în renovarea lăcașului de cult, informează Biroul de Presă al Eparhiei.

Avem aici un preot vrednic, care se ostenește cu timp și fără timp. Credem că atât păstorul, cât și credincioșii acestei parohii sunt vrednici pentru tot ceea ce înseamnă administrarea și buna desfășurare a problemelor bisericești într-o localitate, a spus Preasfinția.

La final, părintele paroh a fost hirotesit iconom-stavrofor. De asemenea, binefăcătorii bisericii au primit Diploma de excelență Sfântul Apostol şi Evanghelist Luca.


Biserica din Parohia Rugi a fost construită în anul 1901. Ea a fost sfințită de Preasfinţitul Părinte Lucian în 6 iunie 2010.

Foto credit: Episcopia Caransebeșului

Comentarii Facebook


Știri recente