PS Iustin la Marșul pentru viață, Baia Mare: Cine să apere pruncii nenăscuți, dacă nu Biserica

„Cine să apere pruncii nenăscuți de crimele care se fac cu fiecare avort și cine să lupte pentru dreptul la viață al fiecărui copil nenăscut, dacă nu Biserica creștină în care Hristos e prunc – Hristos în familie – Hristos învățător – Hristos vindecător – Hristos pătimitor prin Cruce – Este Hristos Mântuitorul lumii și salvatorul umanității”, a spus Preasfințitul Părinte Iustin la Marșul pentru viață organizat sâmbătă în Baia Mare.

Sute de oameni au participat la evenimentul supranumit de ierarh „procesiune de celebrare a vieţii”.

„Am organizat marşul pentru viaţă sau eu i-aş spune, procesiune de celebrare a vieţii, cu părinţii din Baia Mare, coordonaţi de Sectorul teologic-educaţional şi activităţi cu tineretul, şi am avut bucuria să participe părinţi, copii, tineri, studenţi, elevi, oameni frumoşi la suflet şi cu credinţă multă în Dumnezeu, oamenii care trăiesc cu credinţă normalitea, care iubesc familia, ca şi creaţie divină, şi care preţuiesc valorile noastre sfinte. Biserica este locul în care este apărată viaţa care se naşte, viaţa binecuvântată, din bărbat şi femeie”, a subliniat Episcopul Maramureșului și Sătmarului.

Au luat parte la eveniment tineri din Asociaţia Sudenţilor Creştini Ortodocşi din România, Filiala Baia Mare, Asociaţia Tinerilor Ortodocşi ai Catedralei Episcopale Maramureşene, Asociaţia Tinerilor Ortodocşi din Protopopiatul Baia Mare, Asociaţia Femeilor Ortodoxe „Mironosiţele Femei”, Asociaţia „Sfântul Iosif Mărturisitorul”, Clubul elevilor, Palatul Copiilor, profesorii şi studenţii de la Departamentul de Teologie Ortodoxă „Justinian Arhiepiscopul” al Centrului Universitar Nord, profesorii şi elevii de la Seminarul Teologic „Sfântul Iosif Mărturisitorul”, profesorii de religie împreună cu elevii din diferite şcoli băimărene, credincioşi din Protopopiatul Baia Mare.

Marșul pentru viață are loc în cea mai apropiată sâmbătă de Buna Vestire, dar unele localități organizează evenimentul mai devreme.

Tema actualei ediții a Marșului pentru viață: „Viitorul este pro-viață”. Evenimentul promovează responsabilizarea persoanelor și a societății față de copiii nenăscuți și sprijinul pentru mame și copii. Propunerile mișcării Marșul pentru viață sunt făcute publice anual în comunicatul evenimentului.


Foto credit: Episcopia Maramureșului și Sătmarului

Comentarii Facebook


Știri recente