PS Iustin despre mesajul lui Hristos către femei: Nu vă temeți să aduceți pe lume fii. Umpleți Cerul de sfinți!

Părintele Episcop Iustin a slujit în a doua zi de Paști la Catedrala „Adormirea Maicii Domnului” din Satu Mare. În omilia sa, el a oferit o interpretare inedită a mesajelor Mântuitorului Iisus Hristos adresate femeilor mironosițe: „Bucurați-vă!” și „Nu vă temeți”. Ierarhul spune că aceste îndemnuri trebuie aplicate și în ceea ce privește nașterea de copii către viața veșnică.

„Cine lângă Maica Domnului erau cele mai îndurerate? Femeile. Mironosițele femei”, a remarcat Episcopul Maramureșului și Sătmarului.

„Ele suferă cel mai mult când văd viața că moare, când văd ființa umană că se degradează, se distruge – ele, care au adus pe lume viața, mamele, femeile. Ele erau cele mai îndurerate.” Dar, arătându-se mironosițelor, Hristos „a dat bucurie femeilor și le-a spus: «Nu vă temeți»”.

„Nu vă mai temeți să aduceți pe lume fii, că nu vor muri definitiv. Nu sunt sortiți morții și iadului, ci Învierii și veșniciei și Cerului. Fiți curajoase! Umpleți cerul de sfinți. Asta au făcut femeile după Învierea lui Hristos”, a tradus Preasfințitul Iustin acest mesaj pentru noi, cei de azi, care ne temem chiar și de situații firești, precum apariția unei sarcini.

„Până la Hristos, femeia era în robie. N-avea nicio importanță. Hristos i-a dat un destin, o menire: umpleți pământul de oameni mari, de oameni de omenie, și umpleți cerul de sfinți! Și Cerul lui Dumnezeu s-a umplut de sfinți, și Biserica lui Hristos”, a precizat el.

Astfel, părintele episcop a subliniat importanța vocației specific feminine în istoria mântuirii: de fiecare dată când naște viață, ea zdrobește capul șarpelui.

Foto credit: Episcopia Ortodoxă Română a Maramureșului și Sătmarului (arhivă)

Comentarii Facebook


Știri recente