PS Iustin a sfințit sediul Protopopiatului Baia Mare

Preasfinţitul Părinte Iustin, Episcopul Maramureşului şi Sătmarului, a binecuvântat joia aceasta noul sediu a Protoieriei Baia Mare, informează site-ul oficial al Eparhiei.

La sfințirea clădirii – monument istoric au participat peste o sută de clerici: membrii Consiliului Permanenţei Eparhiale, stareți de mănăstiri, protopopi din Episcopie, preoţi, dar şi invitaţi mireni.

După slujba de binecuvântare și urarea de bun-venit adresată de Preotul Fabian Coroian, protopopul de Baia Mare, a urmat prezentarea istoricului Protoieriei, care datează încă din anul 1924.

În continuare, au luat cuvântul Cătălin Cherecheş, primarul municipiului Baia Mare, și Pr. Vasile Augustin, vicar administrativ eparhial.

Pr. Fabian Coroian a oferit celor care au sprijinit lucrările de construire şi amenajare a noului sediu al Protopopiatului, câte o plachetă care marchează momentul inaugural.

Preasfințitului Părinte Iustin i-au fost oferite un tablou cu slujitorii din protopopiat și o plachetă  inaugurală. Ierarhul a apreciat lucrările efectuate și a subliniat faptul că noul sediu poate fi gazda multor activități sociale, culturale și educaționale.

La final, Preasfinția Sa a oferit protopopului Fabian Coroian, în semn de recunoaştere şi apreciere, Crucea Voievodală Maramureşeană pentru clerici.

Comentarii Facebook


Știri recente