PS Ioan Casian: Sfântul Duh călăuzește pașii Bisericii

În preajma praznicului Pogorârii Duhului Sfânt, Preasfințitul Părinte Ioan Casian a efectuat o vizită pastorală în parohia Toți Sfinții din Toronto,Canada, transmite Alexandru Popovici din partea Mitropoliei Ortodoxe Române a celor două Americi.

În seara zilei de sâmbătă, 3 iunie 2017, Episcopul Ortodox Român al Canadei a oficiat Vecernia cu Litie. Din sobor au făcut parte: părintele paroh Vasile Aileni, precum și numeroși preoți din Toronto.

Duminică, în ziua praznicului Cincizecimii, Preasfinția Sa a săvârșit Sfânta Liturghie, urmată de Vecernia plecării genunchilor în cadrul căreia ierarhul a binecuvântat ramurile de tei.

PS Ioan Casian a explicat în cuvântul de învățătură importanța momentului întemeierii Bisericii. Preasfinția Sa a evidențiat faptul că Sfântul Duh a călăuzit și călăuzește pașii Bisericii în toate timpurile.

Sunt două mii de ani de când Duhul Sfânt a fost dăruit Bisericii la Cincizecime. El a călăuzit și călăuzește pașii acesteia. Părutu-s-a Duhului Sfânt și nouă este formula apostolică și cea a Sinoadelor ecumenice care arată continuitatea de conștiință a păstrării adevărului și vieții pe care o are Biserica de la întemeierea ei, a spus PS Ioan Casian.

La final, copiii de la Școala duminicală au prezentat un program de cântece și poezii religioase. A urmat masa de hram într-o atmosferă festivă cu creștini îmbrăcați în costume populare.

În cadrul evenimentului, Preasfinția Sa a înmânat campioanei naționale a Canadei la gimnastică, de origine română, Ana Padurariu, o carte de rugăciuni bilingvă româno-engleză și o diplomă de merit din partea Asociației Româno – Canadiene din provincia Ontario.

Comentarii Facebook


Știri recente