PS Ignatie: Dacă reușim să restaurăm în viața noastră starea îngerească de lumină putem să biruim puterile întunericului

PS Ignatie la parohia Danesti

Lucrarea sfinților îngeri atât în istoria biblică, cât și în viața fiecăruia dintre noi a fost tematica omiliei rostită de Episcopul Huşilor în biserica parohiei Dăneşti cu prilejul sărbătorii Sfinţilor Arhangheli, hramul lăcaşului de cult. PS Ignatie i-a îndemnat pe credincioşi la înnoirea vieții, prin spovedanie și împărtășanie cât mai deasă, având model pe sfinții îngeri și pe sfinți în general.

Evanghelia de azi ne învață că noi, dacă reușim să recuperăm, să restaurăm în viața noastră starea îngerească de lumină putem şi noi, aşa cum ne spune Hristos, să biruim puterile întunericului, a spus Preasfinţia Sa în cuvântul rostit miercuri, 8 noiembrie.

De asemenea, PS Ignatie a vorbit despre rolul voinţei în ceea ce priveşte apropierea de Dumnezeu şi dobândirea mântuirii.

Îngerii din cer, chiar dacă stau în preajma lui Dumnezeu, chiar dacă văd fața lui Dumnezeu, ei nu rămân într-o inerție, ci ei sunt în starea aceasta deoarece este o lucrare a voinței lor, a evidenţiat Preasfinţia Sa.

În ceea ce ne priveşte pe noi oamenii, PS Ignatie a spus că dacă nu luptăm să avem o stare de curăție a minții, să ne păstrăm cu sufletul curat, așa cum l-am primit la Botez, putem să pierdem lumina, să devenim oameni ai patimilor, robiți de tot ceea ce este rău, care ne desfigurează sufletul. 

Atunci când am primit Taina Botezului, a explicat Ierarhul, sufletul nostru era ca de înger, plin de Dumnezeu, însă pe parcursul vieții, din cauza negrijei noastre, pierdem această curăție a sufletului.

 

Înainte de a oficia Sfânta Liturghie, Ierarhul a dăruit biserici un Antimis nou. De asemenea, în semn de binecuvântare, la finalul slujbei, PS Ignatie a oferit părintelui paroh pentru lăcaşul de cult,  o icoană reprezentând pe Sfinţii Arhangheli.

Comentarii Facebook


Știri recente