PS Ieronim Sinaitul a liturghisit în a doua zi de Paşti la hramul Paraclisului CMN

Preasfinţitul Părinte Ieronim Sinaitul, Episcop vicar patriarhal, a oficiat în a doua zi de Paşti pentru prima dată Sfânta Liturghie  la hramul Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului.

Lăcașul de cult are hramurile: Învierea Domnului, Icoana Maicii Domnului – Prodromița și Sfântul Ioan Gură de Aur.

În cuvântul rostit în timpul Sfintei Liturghii, Părintele Episcop a îndemnat la „înnoire continuă”, explicând că lupta noastră cu păcatele nu se va încheia până la sfârşirea vremii „alergării noastre pământeşti”.

Potrivit Preasfinţiei Sale, după cum în viaţa pământească ne pregătim hainele, tot aşa trebuie să ne pregătim întotdeauna şi sufletul.

Ierarhul l-a menţionat în predica sa şi pe Sf. M. Mc. Gheorghe, pomenit astăzi, pe care l-a prezentat ca fiind „rugător pentru cei care cred în Dumnezeu şi care se luptă să biruie răul din ei şi din jurul lor”, dar şi un „simbol peste veacuri de păstrare a credinţei”.

De asemenea, PS Ieronim Sinaitul i-a felicitat pe toţi cei care poartă numele Sf. M. Mc. Gheorghe şi diminutivele sale.

La final, Preasfinţia Sa a apreciat lucrarea misionară desfăşurată la Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului.

„Fie ca această lucrare misionară deosebită pe care Dumnezeu o îndeplineşte aici prin binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, dar şi prin strădania părinţilor slujitori de aici care cu timp şi fără timp, în duminici şi sărbători şi în zilele săptămânii stau la dispoziţia credincioşilor, le ascultă necazurile, le dau speranţă, le împărtăşesc harul iertării păcatelor şi îi ajută să păşească pe calea aceasta a credinţei şi a îmbunătăţirii de sine”.

Arhim. Paisie Teodorescu, Vicar Patriarhal, i-a mulţumit Părintelui Episcop din partea clericilor, cântăreţilor şi credincioşilor de la Paraclisul CMN pentru „binecuvântare, prezenţă, împreună rugăciune şi cuvântul de învăţătură”.

Alături de PS Ieronim Sinaitul, la Sfânta Liturghie oficiată astăzi au mai slujit: Arhim. Paisie Teodorescu, Vicar patriarhal, Arhim. Dionisie Constantin, Consilier Patriarhal, Arhim. Ciprian Grădinaru, Pr. Ioan Dragomir, Consilier Patriarhal, Pr. Valer Ulican, Protopop la Protoieria Sector 5 Capitală, Pr. Codruț Toader, Arhid. Răzvan Ştefan şi Diacon Cristian Copceag.

Scurt istoric

Paraclisul CMN a fost construit în anul 2011 pe amplasamentul Catedralei Mântuirii Neamului. Paraclisul este unicat în țară prin adăpostirea copiei, adusă din Sfântul Munte Athos, icoanei făcătoare de minuni a Maicii Domnului Prodromița.

Deşi proiectul Catedralei Mântuirii Neamului datează din perioada imediată războiului de Independenţă, edificiul bisericesc de importanţă naţională a fost sfinţit anul trecut în 25 noiembrie, la peste 120 ani distanţă.

Năzuinţele promotorilor CMN, Eminescu, Slavici şi Caragiale s-au îndeplinit în anul centenarului Marii Uniri, când Patriarhul Ecumenic Bartolomeu şi Patriarhul Daniel au sfinţit Catedrala tuturor românilor amplasată pe Dealul Arsenalului.

Mai multe imagini în Galeria Foto.

Foto credit: Basilica.ro / Mircea Florescu

Comentarii Facebook


Știri recente