PS Damaschin către preoții ardeleni: Avem nevoie de tăcere pentru a asculta ce vrea Dumnezeu să ne spună

Preasfințitul Părinte Damaschin Dorneanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților, a fost invitatul special al unei conferințe misionar-pastorale cu preoții din județul Sibiu.

La întrunirea prezidată de Mitropolitul Laurențiu al Ardealului, PS Damaschin a abordat tema „Roadele rugăciunii reflectate în viața duhovnicească a creștinului: smerenia, pacea și iubirea milostivă”.

Ierarhul le-a spus preoților ardeleni că este nevoie de timp și de tăcere pentru a ajunge la roadele rugăciunii.

„Avem nevoie de o viață întreagă pentru mântuire și nu ne ajunge. Avem nevoie de timp pentru a ne aduna. Avem nevoie de tăcere pentru a asculta ce vrea Dumnezeu să ne spună. Pentru a ajunge la roade precum smerenia, pacea și iubirea, trebuie să ne întâlnim cu El, Domnul, Care este Smerenia, Pacea și Iubirea adevărată”.

Foto credit: Mitropolia Ardealului

De asemenea, invitat la această conferință a fost arhid. prof. univ. dr. Ioan I. Ică jr., care a susținut o prelegere intitulată „Rugăciunea minții și a inimii în Filocalie – Vorbirea omului cu Dumnezeu. Hrană, curățire și sfințire a minții și a inimii”.

A urmat susținerea referatelor pregătite de preoții din cele 5 protopopiate ale județului Sibiu, iar în ultima parte a întâlnirii au avut loc discuţii privind mai multe aspecte pastorale.


Episcopul vicar Damaschin Dorneanul a obținut în 2019 titlul de doctor în teologie al Facultății „Sfântul Andrei Şaguna” din Sibiu cu lucrarea „Dimensiunea mistagogică a Săptămânii Sfintelor Pătimiri. Elemente de antropologie duhovnicească”, sub coordonarea ştiinţifică a arhid. Ioan I. Ică jr..

Foto credit: Mitropolia Ardealului

Comentarii Facebook


Știri recente