PS Benedict Bistriţeanul: Nu este uşor să slujeşti aproape de unul singur şi să vezi biserica goală

În a treia zi de Paşti, Preasfinţitul Părinte Benedict Bistriţeanul a explicat cum este să oficiezi slujbe în contextul restricţiilor cauzate de Covid-19.

Episcopul vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului, a oficiat Sfânta Liturghie în biserica parohiei Gledin, jud. Bistrița-Năsăud, din localitatea natală a Sfântului Ierarh Pahomie, Episcopul Romanului.

În predica sa, ierarhul a numit lăcaşul de cult, în interiorul căruia momentan se oficiază slujbe fără participarea credincioşilor, „punctul nostru de sprijin şi izvorul prin care primim viaţă”, descriind în câteva cuvinte cum e să slujeşti într-o biserică goală.

„Nu este uşor să slujeşti aproape de unul singur, să binecuvintezi Pace tuturor şi să vezi biserica goală. Cu atât mai mult să vorbeşti cuiva care se află foarte departe, fizic cel puţin”.

„Dar ne rugăm Domnului să ne întărească şi pe noi şi să vă mângâie şi pe dumneavoastră în aşa fel încât să simţim comuniunea, fie ea şi departe”.

„E adevărat că omul are nevoie şi de comuniune fizică, nu doar spirituală. Să fim şi împreună, dar nu deznădăjduim pentru că Hristos înviind aduce pace şi bucurie şi promisiunea că toate vor fi bune”, a spus PS Benedict Bistriţeanul.

Tot marţi a fost pomenit Sfântul Ierarh Pahomie de la Gledin.

Sfântul este pomenit anual la data de 14 aprilie, dar pentru că anul acesta data de 14 aprilie a coincis cu Sfânta și Marea zi de Marți, iar sărbătorirea unui hram sau a unei zile onomastice presupunea bucurie care nu se integra cu perioada Săptămânii Sfintelor Pătimiri, sfântul a fost pomenit în a treia zi de Paști.

El fost canonizat de Biserica Ortodoxă Română în data de 14 aprilie 2007, la propunerea vrednicului de pomenire Mitropolitul Bartolomeu.

Foto credit: Mitropolia Clujului

Comentarii Facebook


Știri recente