PS Antonie la Ocnița: Sfântul Nicolae este un model de slujire pentru fiecare cleric

Creștinii ortodocși din Mitropolia Basarabiei l-au cinstit duminică, 19 decembrie, pe Sfântul Ierarh Nicolae, potrivit calendarului iulian nerevizuit. Cu această ocazie, Episcopul Antonie de Bălți a slujit la hramul parohiei Ocnița, o comunitate înființată în 2019 și care și-a amenajat lăcașul de cult provizoriu într-un vagon.

Vorbind despre chipul luminos al Sfântului Ierarh Nicolae, PS Antonie, între altele, a menţionat: „Sfântul Ierarh Nicolae a rămas în memoria Bisericii ca un ierarh blând, bun şi iubitor de semeni, dar şi ca un apărător hotărât al credinţei celei adevărate, al credinţei ortodoxe. El este iubit şi de cei mici şi de cei în vârstă pentru bunătatea sa şi pentru ajutorul acordat tuturor celor care i-au cerut ajutorul”.

„Sfântul Ierarh Nicolae este un model de slujire pentru fiecare cleric. De la el învăţăm, şi diaconi, şi preoţi şi arhierei, cum să vieţuim şi cum să făptuim pentru a fi plăcuţi lui Dumnezeu, pentru a ne face părtaşi sfinţilor”.

Foto credit: Episcopia de Bălți

PS Antonie a mulţumit părintelui paroh Sergiu Grosu pentru activitatea pastoral-misionară desfăşurată în Ocniţa, localitate în care s-a oficiat pentru prima dată după jumătate de secol Sfânta Liturghie în limba română sâmbătă, 08 august 2020.

Foto credit: Episcopia de Bălți

Comentarii Facebook


Știri recente