PS Antonie: Hristos este izvorul păcii adevărate, darul de la Dumnezeu pe care suntem chemaţi să-l înmulţim

„Mântuitorul Iisus Hristos este izvorul păcii adevărate”, iar „pacea este darul lui Dumnezeu pe care noi suntem chemaţi să-l înmulţim”, scrie Episcopul de Bălţi în Pastorala de Crăciun, sărbătoare celebrată vineri, pe stil vechi, în Basarabia. „Pacea sufletului este condiţia creşterii duhovniceşti şi a sălăşluirii pruncului Iisus în ieslea inimii noastre.”

„Pacea adusă de Pruncul Iisus este pacea Împărăţiei lui Dumnezeu, este pacea fiecărui suflet care se întâlneşte cu El, este pacea comunităţii care caută pe Dumnezeu, este pacea lumii întregi”, continuă Preasfinția Sa, subliniind că făcătorii de pa ce sunt numiți de Mântuitorul fii ai lui Dumnezeu.

În „timpul mântuirii”, inaugurat de Naşterea Mântuitorului  Iisus Hristos, „omul este îndemnat să aducă slavă lui Dumnezeu, să contribuie la păstrarea păcii pe pământ şi să cultive relaţii de bunăvoire, de prietenie, de dragoste cu semenii săi. Omul are chemarea să fie un om al păcii, al bunei înţelegeri, al binelui şi al ajutorului celui în nevoi”.

„Prin întruparea Fiului Său, Dumnezeu ne arată cât de mult îl preţuieşte pe om”, mai transmite ierarhul. „Iar omul are chemarea sfântă să răspundă acestei dragoste prin dragostea arătată lui Dumnezeu şi semenilor săi. Doar făcând aşa, omul trăieşte viaţa cu adevărat.”

Preasfințitul Antonie scrie că „avem datoria sfântă să cultivăm sentimentul iubirii de neam şi de patrie, contribuind la promovarea valorilor noastre naţionale şi a adevărului istoric despre Biserica strămoşească şi despre Ţara noastră”.

Ierarhul face și un bilanț al anului care a trecut, în care „ne-am amintit, cu un respect aparte, de înaintaşii noştri şi am meditat, cu atenţie, asupra vieţii şi activităţii lor, învăţând de la ei cum să folosim timpul pentru a înmulţi darurile lui Dumnezeu”.

Crăciunul, sărbătorit din nou în pandemie, „ne cheamă la mai multă unitate şi solidaritate”, transmite Preasfințitul Părinte Antonie.

„Indiferent ce crede fiecare despre acest virus, el totuşi există şi continuă să facă noi şi noi victime. În aceste condiţii avem nevoie de mai multă responsabilitate şi atenţie faţă de propria sănătate, care este darul lui Dumnezeu. Vă îndemn să aveţi grijă de sănătatea domniilor voastre şi a celor din jur, respectând recomandările medicilor.”

„Avem nevoie de pace mai ales în aceste timpuri lipsite de pace şi marcate de multă teamă şi spaimă generate de noua boală molipsitoare. În calitate de creştini avem datoria să nu slăbim rugăciunea”, mai scrie ierarhul.

„Aflându-ne în rugăciune să arătăm dragoste faţă de semenii noştri prin fapte bune, fapte care aduc bucurie şi pace în familie şi societate”, încheie Episcopul de Bălți.

Vezi și:

Foto credit:

Comentarii Facebook


Știri recente