PS Antonie: Am fost şi suntem un neam cinstitor de Maica Domnului

PS Antonie de Orhei la parohia Adormirea Maicii Domnului din Climauti Donduseni 28 august 2017 (3)

Să aducem laude Maicii Domnului şi să o rugăm să ne ajute şi Ea ne va răspunde şi nouă aşa cum a răspuns atâtor creştini care au apelat la ajutorul ei, a fost îndemnul adresat de PS Antonie cu prilejul sărbătorii Adormirii Maicii Domnului, conform calendarului iulian neîndreptat. Noi am fost şi suntem un neam cinstitor de Maica Domnului, a subliniat Episcopul vicar al Arhiepiscopiei Chişinăului în cuvântul său din data de 28 august 2017.

Omilia rostită de Preasfinţia Sa la biserica din Climăuţi a evidenţiat evlavia poporului român faţă de Fecioara Maria.  De două mii de ani suntem creştini. Am moştenit de la strămoşii noştri dreapta credinţă. Şi tot de la ei am învăţat că dreapta credinţă înseamnă şi cinstirea Maicii Domnului.

De două mii de ani înălţăm imne de laudă Maicii Domnului. Ea a spus că toate neamurile îi vor aduce cinste. Şi noi am fost şi suntem un neam cinstitor de Maica Domnului. Duhul Sfânt ne-a luminat să păstrăm dreapta credinţă. Şi Maica Domnului nu ne-a lăsat. Ne-a ascultat rugăciunile. Aşa se explică popularitatea mare a Maicii Domnului la poporul român, a spus PS Antonie.

Cuvintele au fost rostite cu prilejul hramului bisericii din satul Climăuţi. La acest moment duhovnicesc important pentru comunitatea din  raionul Donduşeni, Preasfinţitul Părinte Antonie de Orhei a oficiat Sfânta Liturghie şi o slujbă de Te Deum, informează Biroul de presă al Mitropoliei Basarabiei.

Răspunsurile liturgice au fost oferite de corul „Sfântul Ioan Iacob Hozevitul” din Botoşani.

PS Antonie a apreciat activitatea pastoral şi misionară a părintelui paroh Sergiu şi în mod special efortul sfinţiei sale de a reconstrui biserica după incendiul din luna noiembrie 2016.


La sfârşitul lunii noiembrie 2016, comunitatea din Climăuţi a trecut printr-un moment de grea încercare. În ziua de 29 noiembrie, în urma unui incendiu devastator, biserica veche din lemn, datată din anul 1834, a ars aproape în întregime. Părintele paroh a fost internat cu arsuri grave în spital. Până la externarea părintelui, membrii comunităţii au amenajat un paraclis unde, în data de 25 decembrie 2016, părintele Sergiu a oficiat prima Sfântă Liturghie.

Comentarii Facebook


Știri recente