PS Andrei: „Păcatele trebuie curățate prin iertare, pocăință și spovedanie”

„Păcatele trebuie curățate prin iertare, pocăință și spovedanie”, a spus Preasfinţitul Părinte Andrei, Episcopul Covasnei şi Harghitei credincioşilor prezenţi în duminica a doua a Postului Mare (27 martie 2016) în Parohia Ciumernic din jud. Covasna.

03

Duminica trecută, Preasfințitul Părinte Andrei a oficiat Sfânta Liturghie în Parohia „Sfinții 40 de Mucenici” din Ciumernic, Protopopiatul Întorsura Buzăului, județul Covasna, informează Alexandru Moroianu, Consilier Comunicații Media al Episcopiei Covasnei şi Harghitei.

În semn de apreciere pentru activitatea desfăşurată în cadrul parohiei covăsnene, Preasfinţitul Părinte Andrei l-a hirotesit pe părintele paroh Remus Lupu iconom stavrofor.

În cuvântul său, Preasfinţia Sa a explicat celor prezenţi învăţăturile desprinse din textul evanghelic citit la Sfânta Liturghie care face referire la vindecarea slăbănogului din Capernaum.

„Mântuitorul vindecă sufletul omului paralizat, după care îi spune: «Scoală-te, ia-ți patul tău și mergi la casa ta», a precizat Preasfinţitul Părinte Andrei arătând căIisus vindecă, dar nu judecă, vindecă și tace pentru că păcătosul a fost iertat și reînfiat”

01

„Păcatele trebuie curățate prin iertare, pocăință și spovedanie. De aceea în această periodă a Postului Mare să căutăm sănătatea sufletului prin Taina Sfintei Mărturisiri și sănătatea trupului prin Taina Sfântului Maslu”, a mai precizat Preasfinţia Sa.

***

Biserica parohiei „Sfinții 40 de Mucenici” din Ciumernic a fost restaurată în perioada 1994 – 2009, fiind executate mai multe reparații și îmbunătățiri precum: reparația acoperișului, fațadei și tâmplăriei. De asemenea, a fost achiziționată o centrală termică, iar în jurul Bisericii a fost ridicat un gard împrejmuitor.

02

 

 

Comentarii Facebook


Știri recente