PS Andrei: Funcția nu trebuie să fie izvor de putere, ci o misiune de slujire din exemplul Mântuitorului

Funcția nu trebuie să fie izvor de putere, ci o misiune de slujire din exemplul Mântuitorului Hristos Care a venit pe pământ să-i slujească pe oameni și să-şi dea viața preț de răscumpărare pentru mulți, a spus Episcopul Covasnei şi Harghitei credincioşilor prezenţi duminica aceasta la mănăstirea din localitatea Comandău.

Cuvintele au fost adresate în contextul textului evanghelic duminical în care fiii lui Zevedeu i-au cerut Mântuitorului să stea unul de-a dreapta și altul de-a stânga în Împărăția Sa.

Preasfințitul Părinte Andrei a oficiat duminică, 2 aprilie 2017, Sfânta Liturghie la Mănăstirea covăsneană ocrotită de „Maica Domnului Prodromița” și Sfântul Ierarh Nectarie”, apoi a adresat celor prezenţi o omilie, informează site-ul oficial al Eparhiei.

În cuvântul său, ierarhul a vorbit despre dorinţa de întâietate prezentă la mulţi dintre noi.

Apostolii erau preocupați de ideea unei împărății mesianice, de aceea fiii lui Zevedeu i-au cerut să stea unul de-a dreapta și altul de-a stânga în Împărăția Sa. Comportamentul lor arată slăbiciunea și stricăciunea firii omenești. Cererea celor doi i-a deranjat pe ceilalți apostoli și s-au mâniat. Hristos Domnul i-a împăcat și i-a smerit spunându-le „Cel care vrea să fie întâi între voi să vă fie vouă slugă”(Marcu 10;44).

Preasfinţia Sa a prezentat şi pocăinţa desăvârşită a sfintei Maria Egipteanca, pe care a numit-o model de sfinţenie.

Pustiul Iordanului a fost locul în care 47 de ani și-a pus ordine în viață, iar Biserica a ridicat-o la rangul de Cuvioasă. Un păcătos dacă se pocăiește poate primi în egală măsură cu drepții iertarea și cununa slavei Împărăției lui Dumnezeu, a conchis Ierarhul

La sfârșitul Sfintei Liturghii Preasfinția Sa a mulțumit Părintelui Stareț Protosinghelului Andrei, obștii de viețuitori și credincioșilor prezenți pentru dragostea și râvna cu care mărturisesc credința noastră strămoșească.

 

Comentarii Facebook


Știri recente