PS Ambrozie: Prin jertfa sa, Sf. Constantin Brâncoveanu ne spune tuturor că trebuie să ne iubim țara și să ne apărăm credința

PS Ambrozie

Preasfinţitul Părinte Ambrozie i-a îndemnat pe credincioşii giurgiuveni să ia aminte la exemplul oferit de Sfinţii Martiri Brâncoveni. Prin jertfa sa și a familiei sale, Sfântul Constantin Brâncoveanu ne spune tuturor că trebuie să ne iubim țara și să ne apărăm credința, sunt cuvintele adresate de Chiriarhul locului celor prezenţi la hramul parohiei din mun. Giurgiu închinată Sfinţilor Martiri Brâncoveni.

Cu prilejul hramului din 16 august 2017, Liturghia a fost oficiată de Episcopul Giurgiului, informează site-ul oficial al Eparhiei.

În omilia sa, Părintele Episcop a vorbit despre credinţa puternică şi dragostea faţă de Biserică a Sfinţilor Brâncoveni.

Sfântul Constantin Brâncoveanu ne oferă un strălucit exemplu și ne lasă un mesaj deosebit de actual la care noi cei din Biserică trebuie să fim cu luare aminte. Domnitorul Martir, prin jertfa sa și a familiei sale, ne spune tuturor că trebuie să ne iubim țara și să ne apărăm credința, deoarece pământul în care ne aflăm este un loc sfânt și binecuvântat de Dumnezeu, a subliniat Chiriarhul locului.

În cadrul Sfintei Liturghii, Episcopul Giurgiului a hirotonit diacon pe monahul Paisie. Acesta va sluji la Mănăstirea Sf. Ioan Rusul din comuna Slobozia, județul Giurgiu.

După slujbă a avut loc premierea copiilor care au participat la Concursul judeţean de pictură „Sfinţii Martiri Brâncoveni”, ediția a VII-a, organizat de parohie, în colaborarea cu Episcopia Giurgiului şi Centrul „Ion Vinea” din Giurgiu.

Comentarii Facebook


Știri recente