PS Ambrozie îi îndeamnă pe elevi să-și disciplineze timpul și să evite consumul excesiv de social media

Episcopul Ambrozie al Giurgiului le transmite elevilor la început de an școlar să fie responsabili cu timpul lor.

„Nu doar educatorii au o responsabilitate ci și fiecare din voi pentru că încă din fragedă pruncie e bine să întelegeți că aveți un rol în lume și că lumea are nevoie de voi în diversele domenii, științe, arte și specializări pe care vreți să le urmați. Lumea însă nu are nevoie de oameni mediocri și nici superficiali ci dimpotrivă de tineri destoinici gata să preia frâiele lumii atunci când vremea o va cere”.

Într-o perioadă în care elevii nu pot rămâne offline, ierarhul le atrage atenția asupra pericolelor utilizării excesive a rețelelor de socializare:

„Primul pas pe care părintește vă îndemnăm să îl faceți pentru a obține acest deziderat este acela de a vă disciplina timpul și mai ales acel timp pe care nu îl veți mai recupera pierzându-l în activități ce nu vă hrănesc mintea, intelectul și sufletul ci dimpotrivă vă aruncă în brațele superficialității promovate mai ales de tot ceea ce înseamnă consumul excesiv de social media sau alte produse online care în loc să zidească distrug și ocupă un spațiu și un timp care ar trebui dedicat cu predilecție educației și auto-educației”.

În mesajul adresat cu prilejul noului an școlar, ierarhul se adresează către toți cei implicați în actul educațional. Profesorilor le amintește că educația este elementul vital al sănătății unei națiuni și că nu există artă mai frumoasă decât arta educației. Pe părinți îi îndeamnă să-i învețe pe tineri în familie principiile de viață sănătoasă și sfântă pentru că educația este un proces continuu.

„Traversăm cu toții o perioadă de profundă încercare pe care suntem datori să o trecem cu nădejdea în Dumnezeu Cel Atotbun și Milostiv, doctor nu doar al sufletelor și al trupurilor noastre, ci și al minților ce trebuie să primească învățăturile bune și ziditoare de oameni”, spune PS Ambrozie.

Vezi mesajul integral.

Vezi și: Mesajul Patriarhului la început de an școlar.

Sursă foto: raepica.com


Comentarii Facebook


Știri recente