PS Ambrozie: „Acest «Praznic al Praznicelor» îl simţim în fiecare an ca pe un minunat dar ceresc”

În ziua slăvitului praznic al Învierii Domnului (01 mai 2016), Preasfinţitul Părinte Ambrozie, Episcopul Giurgiului, înconjurat de un ales sobor de preoţi şi diaconi, a oficiat Sfânta Liturghie în Catedrala Episcopală „Adormirea Maicii Domnului” din mun. Giurgiu, informează site-ul oficial al Eparhiei.

În cuvântul de învăţătură adresat celor prezenţi, Preasfinţia Sa a vorbit despre frumuseţea duhovnicească a Praznicului Învierii Domnului.

Acest „Praznic al Praznicelor” , a arătat Chiriarhul, îl simţim în fiecare an ca pe un minunat dar ceresc, căci, după ce am trăit sufleteşte împreună cu Hristos în Săptămâna Sfintelor Pătimiri, astăzi, în luminata zi a Învierii, ne înălţăm şi ne bucurăm cu El.

„Învierea Domnului Hristos, a spus Preafinția Sa, este biruința vieții asupra morții, deoarece prin El moartea a fost înfrântă, și tot prin El ea va fi nimicită desăvâșit și pentru noi, la a doua venire a Domnului când toți vom învia la Învierea cea de obște la care ne-a făcut părtași Hristos prin Jertfa Sa. Înfrăţiţi în credinţa şi nădejdea cea întru Hristos şi uniţi întru dragostea Lui, astăzi ne simţim mai mult decât în orice altă zi un singur suflet, o singură familie de fii ai lui Dumnezeu. Bucuria noastră de acum nu este şi nici nu trebuie să fie o bucurie numai pentru mediul nostru personal, individual, familial, ci este o bucurie neţărmurită, după cum şi faptul Învierii are o valoare universală”.

La finalul Sfintei Liturghii, Chiriarhul  a transmis credincioşilor să prăznuiască aceste zile ale Sfintelor Paşti cu pace şi alese bucurii, potrivit datinii străbune, oferindu-le, în semn de preţuire, icoane reprezentând Învierea Domnului și Pastorala Preasfinției Sale la Sfintele Paști.

3

 

 

 

 

Comentarii Facebook


Știri recente