PS Ambrozie a sfințit troița din „Satului meșteșugurilor“, Jud. Giurgiu

Preasfințitul Părinte Ambrozie, Episcopul Giugiului, a fost prezent miercuri, 14 septembrie 2016, la Ansamblul Moara de hârtie – Satul meșteșugurilor. Cu această ocazie, Preasfinția Sa a sfințit troița construită în incinta complexului, informează site-ul oficial al Episcopiei Giurgiului.

Construcția a fost ridicată cu sprijinul echipei Satului meșteșugurilor și al voluntarilor Asociației Carpații, participanți la tabăra de vară găzduită de Mănăstirea Comana.

Persoanele prezente la slujba de sfințire au fost invitate să viziteze Satul meșteșugurilor.

Oamenii au avut ocazia să vadă Atelierul cu rost (atelierul de țesut, brodat și cusături tradiționale), Atelierul la Păpurești (atelierul de prelucrare a papurii), Fierăria Luca,Olarnița (atelierul de olărit și modelaj ceramică), Atelierul de lemn, Cuhnia brâncovenească și Moara cu povești.

De asemenea, invitații au avut posibilitatea să admire războaie de țesut, războaie de împletit papură, roata olarului, forjă, strung de lemn si multe alte echipamente vechi.

***

Moara de hârtie este un spaţiu unic în România, în careau fost adunate mărturii ale unor vremuri trecute, echipamente de tipar şi legătorie, gravuri rare, tipărituri vechi.

Satul meșteșugurilor este dedicat meșteșugurilor tradiționale și își propune să recreeze atmosfera satelor de odinioară.

Comentarii Facebook


Știri recente