PS Ambrozie a resfinţit Biserica Parohiei Prundu II. Lăcaşul de cult este ocrotit de Sf. Cuv. Dimitrie cel Nou

Episcopul Giurgiului, PS Ambrozie, a resfinţit duminică, 22 octombrie 2017, Biserica Parohiei Prundu II din județul Giurgiu. În continuare, ierarhul a oficiat Sfânta Liturghie în lăcaşul de cult cu hramurile Adormirea Maicii Domnului, Sf. Cuv. Lazăr și Sf. Cuv. Dimitrie cel Nou.

După slujba de târnosire, Chiriarhul a vorbit despre momentul important al resfințirii unei biserici, mulțumindu-i Bunului Dumnezeu pentru finalizarea lucrărilor de restaurare, precum şi tuturor celor care au contribuit într-un mod sau altul.

Biserica din localitatea Prundu, județul Giurgiu, a fost ridicată în vremuri străvechi de binecredincioșii creștini de pe aceste meleaguri, iar în ultimii ani au fost necesare mai multe lucrări de reparaţie şi modernizare care, cu ajutorul Bunului Dumnezeu, în această zi au fost înveșmântate în har, a spus Preasfinția Sa

În cadrul Sfintei Liturghii, PS Ambrozie a rostit un cuvânt în care le-a transmis credincioşilor ce pot învăţa din textul biblic aferent Duminicii a 23-a după Rusalii.

La final, s-a oficiat o slujbă de pomenire pentru ctitorii și slujitorii sfântului locaș, trecuți la cele veșnice, informează site-ul oficial al Eparhiei Giurgiului.

Credincioșii prezenți în număr foarte mare au primit bincuvântarea de a intra în Sfântul Altar, apoi s-au putut închina la fragmente din moaștele Sfintei Mari Mucenițe Ecaterina și ale Sfântului Mare Mucenic Gheorghe, aduse de la Mănăstirea Sf. Gheorghe din Giurgiu, după care au primit iconițe.

Foto Credit: episcopiagiurgiului.ro

Comentarii Facebook


Știri recente