Protos. Irineu din Alexandroupolis la Mănăstirea Putna: Maica Domnului este bogăția creștinilor

Aflat în vizită la Putna, Protos. Irineu de la Mănăstirea de maici „Adormirea Maicii Domnului” din Alexandroupolis, Grecia, le-a vorbit credincioșilor prezenți duminică la Sf. Liturghie despre faptul că „Maica Domnului este cea mai mare bogăție a creștinilor”.

Protos. Irineu a subliniat că bogăția aceasta constă în faptul că „prin întruparea Mântuitorului din Fecioara Maria mântuirea noastră este posibilă”, dar și în acela că „Maica Domnului este Maică pentru noi, fiecare în parte”.

Părintele protosinghel a precizat că Maica Domnului a fost numită „Născătoare de Dumnezeu”, „Preasfântă” și „Pururea Fecioară” nu numai pentru că L-a născut pe Hristos, ci pentru că „a fost cea mai curată la trup și la suflet dintre toți oamenii care au existat pe pământ”.

Părintele Irineu a spus că „luna august e luna Maicii Domnului”, întrucât: în paisprezece zile de post se oficiază Paraclisul Născătoarei de Dumnezeu, apoi este serbat praznicul Adormirii Maicii Domnului, iar după opt zile (23 august) este Odovania sărbătorii.


Starețul Mănăstirii Putna a vorbit despre colaborarea și prietenia dintre așezământul bucovinean și mănăstirea din Alexandroupolis Makri.

Arhim. Melchisedec Velnic a spus că relațiile dintre cele două mănăstiri sunt vechi de peste douăzeci ani și datorită acestora există o școală de pictură la Putna, dar și un atelier de broderie la Mănăstirea Moldovița.


Citește și: Arhiepiscopul Sucevei la Putna: Maica Domnului este pildă de ascultare și smerenie


Protos. Irineu s-a aflat duminică, 19 august 2018, la Putna împreună cu alți doi părinți și un grup de credincioși greci care lucrează „în misiunea socială, culturală și filantropică a Mitropoliei de Alexandroupolis”.

Vizita delegației grecești a avut loc cu binecuvântarea Mitropolitului Antim de Alexandroupolis.

Foto & video credit: Mănăstirea Putna

Comentarii Facebook


Știri recente