Arhiepiscopul Sucevei la Putna: Maica Domnului este pildă de ascultare și smerenie

Arhiepiscopul Pimen al Sucevei și Rădăuților le-a vorbit miilor de pelerini prezenți la hramul Mănăstirii Putna despre Maica Domnului ca „pildă de ascultare și smerenie”.

„Mântuitorul a venit în lume datorită dragostei Lui, dar și acceptului și ascultării Maicii Domnului”, a amintit ierarhul făcând referire la momentul Bunei Vestiri.

„Maica Domnului este pildă de ascultare de poruncile lui Dumnezeu. Și-a trăit viața în curăție trupească și sufletească”, a adăugat Înaltpreasfinția Sa.

Reflectând la reprezentările iconografice ale Maicii Domnului, Arhiepiscopul Pimen a spus că cele trei stele de pe cap și umeri reprezintă fecioria Maicii Domnului înainte, în timpul și după nașterea Fiului lui Dumnezeu.

„Aceasta este taina lui Dumnezeu și virtutea Maicii Domnului”, a subliniat chiriarhul.


Credincioșii care s-au rugat de hram la Mănăstirea Putna au avut prilejul de a cinsti moaștele Sfântului Iacob Putneanul.

Hramul istoric al așezământului a prilejuit în acest an mai multe evenimente între care așezarea coroanei reconstruite a Sf. Ștefan cel Mare pe mormântul său, dar și redeschiderea relației CFR Dornești – Rădăuți – Putna, care a fost închisă în 2012.

Sărbătoarea se va prelungi și în ziua de 16 august 2018 când vor fi cinstiți Sf. Martiri Brâncoveni. Slujba Privegherii în cinstea Sfinților Brâncoveni și a ctitorilor Mănăstirii Putna va începe miercuri seară la ora 18:00.

Consultați programul complet al Hramului Mănăstirii Putna aici.

Foto credit: Mănăstirea Putna

Comentarii Facebook


Știri recente