Protopopiatul Onești a construit o casă pentru o familie cu șapte copii. Urmează încă șase locuințe sociale

Prima dintre cele șapte locuințe sociale din cadrul Proiectului „Casa Bucuriei”, dezvoltat de Protopopiatul Onești, a fost inaugurată joi, 7 octombrie în satul Mănăstirea Cașin. Casa a fost binecuvântată și dată în primire unei familii aflată într-o situaţie materială delicată.

„Casa Anastasia este prima casă finalizată din proiect, fiind construită în doar șapte luni de zile, costul total al construcției însumând aproximativ 80.000 lei. Terenul a fost oferit de Consiliul Local Mănăstirea Cașin. Începând de astăzi a fost oferită spre folosire, complet mobilată și utilată, unei familii sărmane pe o perioada nedeterminată, cu condiția îngrijirii copiilor și școlarizării lor”, a anunţat joi Protoieria Oneşti pe pagina de Facebook.

Slujba de binecuvântare a fost oficiată de un sobor de preoţi condus de Protopopul Ioan Bârgăoanu.

„Această casă are bucuria de a primi o familie cu şapte copii. Urmează să se nască al optulea. Va fi oferită lor cu două condiţii: să o îngrijească şi să educe copiii. Îi vom ajuta în continuare”, a spus protopopul de Onești.

Casa a fost construită de Protopopiatului Onești, Parohia Buna Vestire – Mănăstirea Cașin, Parohia Mănăstirea Cașin, Asociația Patmos – Onești și Asociația Suroti.

Proiectul „Casa Bucuriei” este implementat în Protopopiatul Onești prin sectorul de Asistență Socială al Eparhiei. Protopopiatul își propune să construiască sau să amenajeze șapte astfel de case pentru ajutorarea semenilor care trec prin situații dificile în viață.

Foto credit: Facebook / Protoieria Oneşti

Urmăriți-ne pe Twitter: @AgentiaBasilica

Comentarii Facebook


Știri recente