Protopopiatul Luduș a oferit hrană și produse în valoare de 21.250 de lei pentru 245 de persoane vulnerabile

Săptămâna trecută, preoții și credincioșii din Protopopiatul Luduș au sprijinit 245 de persoane vulnerabile și izolate din județul Mureș. Le-au oferit alimente neperisabile, produse de igienă și hrană caldă în valoare de 21.250 lei, informează Arhiepiscopia Alba Iuliei.

Protopopiatul a înființat un Comitet de Acțiune coordonat de părintele protopop Lucian Voșloban. „În aceste momente de grea încercare ne aflăm alături de comunitatea noastră atât prin cuvânt, adică prin rugăciune, cât și prin faptă, oferind ajutorul nostru celor mai afectați de această epidemie”.

Protopopul le-a mulțumit celor care au sprijinit acțiunile filantropice și a îndemnat clerul și credincioșii să continue această lucrare, pe care o compară cu o „liturghie de după Sfânta Liturghie”, adică o formă de comuniune prin care, spune el, „vom putea depăși cu bine primejdia însingurării, a deznădejdii și a suferinței”.

Acțiunile fac parte din Programul „Solidaritate prin Filantropie” realizat de Arhiepiscopia Ortodoxă Alba Iulia și Asociația „Filantropia Ortodoxă” în colaborare cu autoritățile locale.

Inițial, programul viza ajutorarea a 500 de persoane din județele Alba și Mureș, dar, la două săptămâni de la începerea lui, numărul beneficiarilor depășește 500 numai în județul Mureș.

Foto: Arhiepiscopia Alba Iuliei

Comentarii Facebook


Știri recente