Biofizicianul Virgiliu Gheorghe, doctor în Bioetică al Universității din Salonic, a susținut, vinerea trecută, la Comănești, județul Bacău, conferința „Adicția digitală – boală și remedii pentru părinți, profesori, tineri și copii”.
„Utilizarea excesivă a uneltelor tehnologice utile, inclusiv a rețelelor de socializare și a diferitelor resurse de pe internet, poate crea o supra-saturare de informații”, a afirmat Virgiliu Gheorghe.
„O astfel de expunere acută la aceste informații duce la supra-stimularea multor utilizatori, asemenea unui drog: rețelele de socializare, jocurile video și alte forme de multimedia, oferă o doză de dopamină, stimulând creierul utilizatorilor într-un mod comparabil cu stimularea pe care o experimentează dependenții de opioide în timpul intoxicației.”
„Supunerea la această stimulare zilnică poate crea rapid dependență”, a mai avertizat biofizicianul.
Virgiliu Gheorghe este autorul mai multor cărți despre consumul media, între care „Efectele televiziunii asupra minții umane” și „Pornografia, maladia secolului XXI”, publicate la editura Institutului de Cercetări Psihosociale și Bioetică.
Evenimentul a fost organizat Protoieria Moinesti în parteneriat cu Primăria Comănești și Centrul Educațional Phronesis și s-a desfășurat la Centrul de Agrement „Ionuț Iftimoaie” din Comănești.
Conferința a făcut parte din programul Zilelor Orașului Comănești și s-a încadrat în tematica Anului omagial al pastorației și îngrijirii bolnavilor în Patriarhia Română.
Foto credit: Arhiepiscopia Romanului și Bacăului
Urmărește-ne pe Telegram: t.me/basilicanews