Protoieria Costești – Campionii Bucuriei Sociale, iunie 2015

Astăzi, 9 iunie 2015, în Protoieria Costești, s-au reunit preoţii din Cercul Pastoral nr. 6, care cuprinde parohiile: Fâlfani, Cochinești de Sus, Cochinești de Jos, Stolnici I, Stolnici II, Izbășești, Vlășcuța, Popești Hârsești, Hârseștii de Jos, Ciobani. Aceştia au acordat unor familii nevoiașe ajutoare constând în alimente și cărți de rugăciuni, potrivit eparhiaaradului.ro.

Cu binecuvântarea și purtarea de grijă a Înaltpreasfințitului Părinte Calinic, în Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului se desfășoară, la nivel de protoierii, după un program stabilit de Permanența Centrului Eparhial, activități social-filantropice ce au în vedere ajutorarea familiilor sărace și aflate în nevoi, cu copii mulți sau în pragul abandonului școlar, bolnavi și bătrâni. Aceste acțiuni sociale fac parte din Proiectul general social-filantropic cultural-educativ și sportiv intitulat „Campionii Bucuriei” coordonat de P.C. Arhidiacon Caliopie Cristian Ichim, consilier eparhial.

Beneficiarii sunt aleși în urma unor anchete sociale, în care au fost urmărite cazurile cu venituri foarte mici, dar și problemele de sănătate foarte grave. O atenție deosebită o primesc bătrânii, bolnavii fără familie, precum și copiii pentru care există riscul abandonului școlar.

În proiect sunt implicați părinții protoierei și preoții din fiecare protoierie, precum și credincioșii din cuprinsul Eparhiei Argeșului, care sunt chemați să aducă bucurie în casele celor sărmani.

Comentarii Facebook


Știri recente