Protoieria Costești – Campionii Bucuriei Sociale, august 2015

Vineri, 7 august 2015, la biserica parohiei Mozăcenii de Sus, s-a desfășurat o nouă etapă a proiectului Campionii Bucuriei, din cadrul Protoieriei Costești. Astfel, parohiile din Cercul nr. 8 pastoral: Glavacioc, Ștefan cel Mare, Ștefan cel Mare II, Slobozia de Jos I, Slobozia de Jos II, Slobozia de Sus I, Slobozia de Sus II, Mozăceni Dumbrăveni, Mozăceni Babaroaga, Mozăcenii de Sus, Leșile Mozacu, Negrași, Bârlogu, au împărțit alimente familiilor nevoiașe, potrivit eparhiaargesului.ro.

Cu binecuvântarea și purtarea de grijă a Înaltpreasfințitului Părinte Calinic, în Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului se desfășoară, la nivel de protoierii, după un program stabilit de Permanența Centrului Eparhial, activități social-filantropice ce au în vedere ajutorarea familiilor sărace și aflate în nevoi, cu copii mulți sau în pragul abandonului școlar, bolnavi și bătrâni. Aceste acțiuni sociale fac parte din Proiectul general social-filantropic cultural-educativ și sportiv intitulat „Campionii Bucuriei” coordonat de P.C. Arhidiacon Caliopie Cristian Ichim, Consilier responsabil de sectoarele Economic-Financiar și Construcții Bisericești din Eparhia Argeșului și Muscelului.

Beneficiarii sunt aleși în urma unor anchete sociale, în care au fost urmărite cazurile cu venituri foarte mici, dar și problemele de sănătate foarte grave. O atenție deosebită o primesc bătrânii, bolnavii fără familie, precum și copiii pentru care există riscul abandonului școlar.

În proiect sunt implicați părinții protoierei și preoții din fiecare protoierie, precum și credincioșii din cuprinsul Eparhiei Argeșului, care sunt chemați să aducă bucurie în casele celor sărmani.

Comentarii Facebook


Știri recente