Protoieria Beclean are un nou protopop

Preotul Dragoș Cristian este noul protoiereu de Beclean. A fost aşezat în această demnitate de Mitropolitul Andrei al Clujului. Ceremonia a avut loc joi, în Catedrala din Beclean, după slujba de Te Deum.

Înaltpreasfinţia Sa a evidenţiat principalele atribuții ale slujirii de protoiereu și i-a adresat noului protopop câteva gânduri la început de drum.

Evenimentul a avut loc în prezența preoților din Protopopiatul Beclean, precum și a oficialităților locale, județene și centrale, cu respectarea îndrumărilor bisericești și a regulilor impuse de autorităţi în perioada stării de alertă.

Preotul Dragoș Cristian

S-a născut la data de 12 aprilie 1980, în satul Valea Loznei, județul Sălaj.

A urmat cursurile Seminarului Teologic Ortodox din Baia Mare, iar în perioada 1999-2003, a studiat la Facultatea de Teologie din Sibiu.

Între anii 2003-2005, a urmat cursurile de masterat, din cadrul aceleiași facultăți, la specializarea „Teologie biblică”.

A fost hirotonit preot în luna februarie a anului 2005. În prezent slujeşte comunitatea ortodoxă a Parohiei „Buna Vestire” din Beclean.

Din 2007, dirijează Corala „Osana” a preoților din Protopopiatele Bistrița și Beclean, alături de care a participat la diverse festivaluri, concerte şi concursuri de muzică sacră, obținând diplome și premii.

În semn de apreciere pentru activitatea sa, în 2009, preotul Dragoș Cristian a fost distins cu titlul de „Excelență Culturală”, de către Centrul Județean pentru Cultură al Județului Bistrița-Năsăud. În data de 26 octombrie 2014, Înaltpreasfințitul Arhiepiscop și Mitropolit Andrei l-a hirotesit iconom stavrofor.

Foto credit: Mitropolia Clujului

Comentarii Facebook


Știri recente