Protoieria Bacău: 100 de cateheze în Postul Crăciunului   

Preoții din protoieria Bacău pregătesc o serie de 100 de cateheze despre rugăciune și isihasm, într-un proiect socio-cultural anunțat săptămâna trecută pentru toată perioada postului Crăciunului.

În proiectul catehetic s-au înscris 40 de preoți, atât din parohiile rurale cât și cele urbane, din Protoieria Bacău. Scopul proiectului este catehizarea persoanelor din parohiile băcăuane în contextul Anului Omagial al rugăciunii în viața Bisericii și a creștinului și a Anului comemorativ al Sfinților Isihaști Simeon Noul Teolog, Grigorie Palama și Paisie de la Neamț.

Durata de desfășurare a proiectului este 15 noiembrie -15 decembrie, perioadă în care preoții din mediul rural vor susține cateheza în parohia lor și în alte două parohii după un program prestabilit. În mediul urban preoții vor susține cateheze pe mai multe teme în propria parohie.

Temele catehezelor au fost alese din cele propuse de Sfântul Sinod pentru tema anului omagial și comemorativ 2022.

Întâlnirea de vinerea trecută a avut scopul de a prezenta preoților detaliile proiectului și temele. Totodată, a fost recapitulat modul de realizare al unei cateheze.

În perioada următoare, preoții au timp până pe 9 noiembrie să își finalizeze catehezele. Prima cateheză va fi ținută pe 14 noiembrie, beneficiarilor din cele 30 de Centre de Socializare „Vârstnici” din Protoieria Bacău.

Foto credit: Protoieria Bacău

Comentarii Facebook


Știri recente

25 de citate pro-viață de la Patriarhul Daniel

În preajma Bunei Vestiri, când sărbătorim Întruparea Mântuitorului în pântecele Fecioarei Maria și participăm la marșurile pentru viață organizate în numeroase localități din România și Republica Moldova, Basilica.ro prezintă 25 de citate pro-viață de la…