Propunere de pelerinaj pentru acest sfârșit de săptămână: Curtea de Argeș

Basilica Travel te invită să petreci sărbătoarea Sfintei Filofteia la Curtea de Argeș într-un pelerinaj de o zi numai bun pentru acest final de săptămână, cu plecare din București.

Dacă ai ratat pelerinajul de Sărbătoarea Sfântului Dimitrie, la care Sfânta Filofteia a fost „oaspete”, ai ocazia să îi aduci cinstirea cuvenită muceniței chiar în ziua serbării sale.

Cei care se alătură pelerinajului de sâmbătă, 7 decembrie 2019, vor avea ocazia să participe la Sfânta Liturghie de hram și să aducă cinstire moaștelor muceniței pe care argeșenii o numesc cu multă evlavie „Sfântulița”.

De asemenea, pelerinii vor putea admira capodopera arhitecturală ctitorită în urmă cu peste 500 de ani de Sfântul Neagoe Basarab dar și Necropola Regală.

Pe traseul de întoarcere spre capitală vor fi atinse alte două obiective spirituale: Mănăstirile Trivale (Pitești) și Samurcășesti (Ciorogârla).

Mai multe informații despre pelerinaj poți afla pe site-ul oficial al Agenției Basilica Travel.


Sfânta Filofteia are origini valahe după mamă, fiind născută la sud de Dunăre în timpul Țaratului vlaho-bulgar.

Mucenița care a suferit martiriul la vârsta de 12 ani este cinstită de români din cele mai vechi timpuri. Sinaxarele arată că ea însăși a dorit a fi adoptată de Biserica Domnească din Curtea de Argeș.

Foto credit: Ziarul Lumina

Comentarii Facebook


Știri recente