Proiectul Tineri pentru Comunitate, la final

Proiectul „Tineri pentru Comunitate”, derulat de Asociația Vasiliada, ONG patronat de Arhiepiscopia Craiovei, a ajuns la final. Momentul a fost marcat săptămâna trecută printr-o conferință la Centrul social „Anastasia”, în cadrul căreia au fost prezentate realizările activităților derulate în ultimele șase luni. Partener al acestui demers a fost Centrul Regional de Dezvoltare Comunitara și Mediu, informează mitropolia-olteniei.ro.

„Am ales să implementăm un proiect în care să investim timp și resurse pentru a dezvolta un grup de tineri capabil să implementeze alte proiecte. «Tineri pentru Comunitate» a fost un proiect în care cei 14 participanți au fost instruiți de către formatori specializați din cadrul Asociației noastre în două sesiuni de formare în domenii precum management de proiect, managementul voluntarilor, lucrul în echipă și atragerea de resurse”, a precizat pr. Adrian Stănulică, președintele Asociației Vasiliada.

În urma sesiunilor de training, cei 14 tineri au înființat o nouă organizație non – guvernamentală, intitulată sugestiv „Fapte Bune pentru Comunitate”. În cadrul acestui ONG s-a implementat deja proiectul „Caravana cu povești”. „Prin proiectul pe care l-au inițiat, tinerii voluntari își propun să ducă lumea poveștilor și a basmelor românești la copiii care trăiesc în cinci sate izolate din județul Dolj, cu nivel crescut de sărăcie, acolo unde știm că cititul de povești este un aspect neglijat in familiile lor”, a adăugat președintele Asociației Vasiliada.

Proiectul „Tineri pentru Comunitate” este finanțat prin Programul de responsabilitate socială „HEINEKEN pentru Comunități”.

Comentarii Facebook


Știri recente