Proiectul SOLIDARe, făcut cunoscut viitorilor antreprenori sociali din Braşov în prezenţa IPS Laurenţiu

Mitropolitul Laurenţiu al Ardealului a participat marţi la prezentarea Proiectului „Structuri de economie socială SOLIDARe” viitorilor antreprenori sociali din judeţul Braşov.

Proiectul este desfășurat de Arhiepiscopia Sibiului, în parteneriat cu Mondo Consultanță și Asociația Institutul Educațional pentru Politici Sociale Margareta.

Sesiunea de informare a avut loc la Academia Teologică de la Mănăstirea „Brâncoveanu” – Sâmbăta de Sus.

Ierarhul i-a îndemnat pe preoții din județul Brașov și pe ceilalţi participanţi să vină în sprijinul persoanelor vulnerabile social prin intermediul acestui proiect de finanțare europeană a întreprinderilor de economie socială.

„Avem o responsabilitate mare și o obligație esențială ca, pe lângă asistența religioasă acordată credincioșilor noștri să acordăm și asistență socială. Responsabil pentru asistența socială este statul, dar Biserica poate ajuta în așa fel încât misiunea ei să fie completă”.

„Va urma o perioadă de instruire în așa fel încât, în urma pregătirilor, să se poată obține calitatea de antreprenor social. Nu este un program special pentru oamenii Bisericii, dar îi îndemnăm pe toți să vină în ajutorul celor care au nevoie”, a spus Înaltpreasfinţia Sa.

Proiectul vizează pregătirea a 110 persoane pentru antreprenoriatul social, înființarea de 21 de întreprinderi sociale cu finanțare din fonduri europene de până la 100.000 de euro și înființarea a cel puțin 105 noi locuri de muncă pentru persoanele din grupurile vulnerabile social.

Foto credit: Mitropolia Ardealului

Comentarii Facebook


Știri recente