Proiectul ”O carte pentru sufletul şcolarului” desfăşurat la Parohia Teşila I

Duminică 25 ianuarie 2015, la Parohia Teşila I din cadrul Protoieriei Câmpina s-a desfăşurat un proiect intitulat sugestiv ”O carte pentru sufletul şcolarului”. Acest proiect face parte din categoria faptelor bune prin intermediul comunităţii parohiale.

“Mai precis, constatând că la biblioteca din cadrul Grupului Şcolar ”Carol I” din Valea Doftanei nu există nicio carte religioasă am decis să implementăm acest proiect prin care credincioşii să cumpere la preţul minim o carte cu învăţătură de credinţă pe care, mai apoi, să o doneze prin intermediul parohiei noastre Instituţiei de învăţământ din centrul satului.

Cărţile religioase au fost procurate de la magazinul Serviciului de colportaj al Arhiepiscopiei Bucureştilor prin intermediul parohiei noastre. Fiecare volum a fost prezentat în pridvorul bisericii noastre cu preţul minim iar credincioşii, fie personal sau mai mulţi laolaltă, au decis să cumpere o carte sau mai multe pe care le-au aşezat în coşul cărţilor donate. La acest proiect au participat copiii din cadrul grupului catehetic, elevi la această şcoală. Cărţile religioase sunt pe măsura nevoilor de credinţă ale elevilor şi dezbat teme frumoase, de la cărţi cu ghicitori şi povestiri religioase pentru cei mici până la subiecte de duhovnicie, Spovedanie, ştiinţă şi religie pentru cei mai mari. Proiectul a avut succes, lucru care încurajează misiunea parohiei noastre la început de an. Cărţile vor fi donate Grupului Şcolar “Carol I” din Valea Doftanei la începutul semestrului al II-lea”, a declarat părintele Răzvan-George Topală, coslujitor la Parohia Teşila I, Valea Doftanei.

Comentarii Facebook


Știri recente