Proiectul Naţional „Constanţa dezbate!” a ajuns la cea de a doua ediţie

Asociația Studenților Creștini Ortodocși Români, Constanța și Leadershape România au desfășurat în perioada 30 martie – 02 aprilie 2017 cea de-a doua ediție a Proiectului Național Constanța dezbate, în parteneriat cu Direcția Județeană pentru Sport și Tineret, Constanța, Arhiepiscopia Tomisului, Universitatea Ovidius din Constanța și Inspectoratul Școlar Județean, Constanța.

Evenimentul a urmărit creșterea gradului de implicare a elevilor și studenților în viața societății, folosind metoda dezbaterilor academice, după cum ne-a transmis Andrei – Cristian Pătraşcu, Preşedinte al A.S.C.O.R. Constanța.

Obiectivele specifice care au fost  îndeplinite în cadrul acestei acțiuni sunt: formarea a 20 de profesori și studenți ca arbitri, selectarea a 18 echipe de elevi, respectiv 4 echipe de studenți pentru participarea la competiții naționale, de anvergură, precum și internaționale.

Deschiderea oficială a evenimentului, găzduită de Sala Senatului a Universității Ovidius din Constanța, a reunit la aceeași masă reprezentanți ai autorităților publice centrale și locale. La acest eveniment a fost prezent și IPS Teodosie.

Invitații au adresat mesaje și îndemnuri elevilor și studenților participanți, cele mai importante dintre acestea făcând referire la importanța implicării fiecăruia în activitatea comunităților din care fac parte, la importanța formării și dezvoltării personale armonioase prin participarea și implicare directă în proiecte naționale și internaționale în care să dobândească și dezvolte competențe oratorice și de argumentare.

Cei 80 de participanți au luat parte la cursul de formare Introducere, aprofundare și formare în dezbateri. Moțiuni și formate susținut de traineri ai Federației Asociațiilor Reprezentative de Educație prin Dezbateri, în cadrul căruia au fost prezentate tipurile de formate de dezbateri, structura argumentele, respectiv dezvoltat conținutul privitor la formatul de dezbateri parlamentare – American Parliament. Ulterior acestei prime părți, în cea de-a treia zi a proiectului, elevii și studenți au participat la competiția de dezbateri propriu-zisă, abordând moțiuni inspirate din agenda europeană pentru tineret, precum Acest Parlament ar acorda drept de vot tinerilor cu vârsta de 16 ani.

Concursul de dezbateri, găzduit de Colegiul Național Mihai Eminescu din Constanța și Liceul Teoretic Traian din Constanța, și-a desemnat câștigătorii: la secțiunea individual – Premiul I, Maria Leșan (Colegiul Național Andrei Mureșan Bistrița Năsăud), Premiul II – Crina Stan (Colegiul Național Unirea Focșani), Premiul III – Cătălina Robu (Liceul Constantin Brâncoveanu Horezu), respectiv la secțiunea echipe – Premiul I, Maria Leșan și Crina Stan, Premiul II Cătălina Robu și Roxana Muraru, respectiv Premiul III Eduard Stoica și Andrei Cristea.

Comentarii Facebook


Știri recente