Proiectul „Merit o șansă”

Asociația Filantropică Medical-Creștină Christiana Cluj, aflată sub patronajul Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului a derulat în cadrul programului de informare și consiliere în adicții „Sfântul Dimitrie Basarabov”, proiectul „Merit o șansă”. Conferința de încheiere a proiectului a avut loc astăzi, 28 august 2014, în sala festivă a Arhiepiscopiei Clujului, în prezența Preasfințitului Episcop Vasile Someșanul și a zeci de invitați, potrivit Radio Renașterea. Au fost prezentate modul de implementare a proiectului, rezultatele obținute și modalitățile de intervenție timpurie în cazul persoanelor cu adicții.

Program de asistare a angajaților în comunitatea clujeană

Proiectul a demarat anul trecut în luna septembrie și a presupus informarea angajaților din peste 60 de companii clujene, cu privire la boala alcoolismului și strategiile de intervenție pentru recuperarea din aceasta. Au fost informați și peste 100 de cadre medicale din medicina muncii și de familie despre utilitatea programelor de asistare a angajaților.

Au fost selectate ulterior 5 companii publice și private din Cluj-Napoca în care s-a implementat un proiect pilot de informare, evaluare și consiliere în adicții pentru asistarea angajaților cu probleme de abuz și dependență de alcool sau alte droguri. 1000 de angajați au aflat astfel, mai multe despre abuzuri, adicții și strategii de intervenție puse la dispoziție în vederea recuperării din acestea.

Manual pentru recuperarea din adicții

Potrivit managerului de proiect, Mihaela Stânceanu, din angajații informați, 30 de persoane au beneficiat de consiliere, iar 11 dintre ei participă și în prezent la grupurile de post cură. Pentru a veni în ajutorul celor cu probleme, dar și în ajutorul angajatorilor care au astfel de salariați, s-a realizat și un manual pentru recuperarea din dependențe, numit „Întoarcerea din abis”.

Proiectul de informare, evaluare și consiliere pentru angajații cu probleme de abuz și dependență de alcool și alte droguri – „Merit o șansă” a fost cofinanțat prin intermediul programului de cooperare elvețiano-român pentru reducerea disparităților economice și sociale în cadrul Uniunii Europene. Valoarea totală a proiectului este de peste 80 de mii de franci elveției, din care Elveția a suportat mai bine de 70 de mii franci elevțieni.

Comentarii Facebook


Știri recente

Săptămâna în imagini: 9 – 15 mai 2022

Legătura dintre biserică și sat, ca o împletire între viața laică și cea religioasă, a putut fi văzută atât în evenimentele organizate la Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti” din București în săptămâna precedentă, cât…