Proiectul „Lumină din lumină“, la Parohia „Intrarea Domnului în Ierusalim“ – Mesteacăn

În perioada 8 martie – 19 aprilie 2015, s-a derulat la Parohia Mesteacăn, comuna Corni, Protopopiatul Botoşani, la iniţiativa părintelui paroh Ionuţ Bogdan Simionică şi cu aprobarea părintelui protopop Lucian Leonte, proiectul catehetic şi social-filantropic „Lumină din lumină“, potrivit mmb.ro.

Proiectul a avut ca punct de plecare declararea anului 2015 drept „Anul omagial al misiunii parohiei şi mănăstirii azi“ şi a cuprins atât o parte teoretică, ce s-a realizat prin cateheze în fiecare duminică din Postul Mare, la care au participat credincioşii parohiei, temele fiind susţinute atât de pr. paroh, cât şi de alţi preoţi invitaţi, cât şi o parte social-filantropică.

Partea social-filantropică a cuprins mai multe acţiuni realizate cu ajutorul enoriaşilor din parohie: ajutorarea a două familii sărace cu haine şi alimente, pregătirea agapei pentru creştinii participanţi la slujba de Florii, care este şi hramul bisericii, unde au participat peste 100 de persoane, împărţirea în prima zi de Paşti a 250 de pachete cu alimente tradiţionale bolnavilor de la Spitalul de Psihiatrie Botoşani, în colaborare cu pr. Orlovschi Vladimir, şi desfăşurarea activităţii „Micul creştin“. În cadrul acesteia au participat 20 de copii cu vârste între 6-14 ani, care, pe data de 7 aprilie, înainte de slujba Deniei, au pictat desene şi icoane specifice perioadei pascale. În Duminica Învierii, după slujba Vecerniei, copiii au fost premiaţi cu dulciuri, diplome şi cărticele de rugăciuni. Desenele realizate au fost expuse în biserică, putând fi admirate până în Duminica Mironosiţelor, aceasta fiind data încheierii proiectului.

Mulţumim Bunului Dumnezeu pentru toate, cât şi membrilor parohiei care au contribuit la realizarea acestui proiect, nădăjduind ca pe viitor să demarăm şi alte proiecte.

Comentarii Facebook


Știri recente