Proiectul Liturghia și Școala duminicală pentru copii, la parohia „Schimbarea la față” din Cluj-Napoca

Din 20 aprilie 2014, prima zi de Paști, a început derularea proiectului „Liturghia și Școala duminicală pentru copii”, proiect ce se desfășoară cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Andrei la demisolul Bisericii „Schimbarea la față” din Cluj-Napoca, potrivit Radio Renașterea.

Scopul acestui proiect constă în apropierea copiilor de Biserică, formarea și dezvoltarea sentimentului moral-religios al acestora prin activități atractive, care să le deschidă mintea și sufletul spre valorile credinței creștine.

Dacă la prima Liturghie numărul copiilor a fost mai restrâns, începând cu Duminica Tomii numărul acestora a crescut semnificativ, pentru ca în Duminica Mironosițelor la Sfânta Liturghie să fie prezenți peste 30 de copii de diferite vârste. După săvârșirea Sfintei Liturghii, copiii participă la activități practice, recreative, prin care se încearcă să se cultive în sufletele lor iubirea față de Hristos și Biserica Sa, dragostea, respectul și admirația față de valorile creștine, a precizat părintele Vasile Gorcea, coordonatorul proiectului, pentru Radio Renașterea.

Activitățile se desfășoară în spațiul eclezial, într-o ambianță liturgică prin care se stabilesc modalități eficiente de comunicare cu ei în frumoasa lucrare de a-i aduce și a-i păstra statornici în Biserică. În această frumoasă lucrare a Bisericii, părintele Vasile Gorcea este susținut de doamnele profesoare Maria Mihaela Gorcea și Rus Voichița. Printre activitățile practice se pot aminti „Lanțul rugăciunii”, activitate în cadrul căreia copiii au confecționat bilețele din fâșii colorate de hârtie și pe care ei au scris pentru cine se roagă și pentru ce se roagă. Totodată au decupat steluțe pe care au scris câte un cuvânt din citatul scripturistic „Lăsați copiii să vină la Mine și nu-i opriți, că a unora ca aceștia este împărăția lui Dumnezeu”, cuvinte pe care ei le-au așezat în ordinea corectă, încât la final au obținut citatul corect din Sfânta Scriptură. În Duminica Mironosițelor copiii au cântat pricesne, au colorat imagini din revista „Penticostarul meu” și au purtat discuții despre însemnătatea acestei duminici cu părintele Vasile, care a subliniat importanța femeilor creștine în viața noastră și rolul pe care îl au mamele în educarea copiilor lor. Părintele a accentuat și faptul că mamele creștine sunt mironosițele de azi ale Bisericii lui Hristos care trebuie să aducă lui Dumnezeu credința lor curată și copii bine educați și credincioși. De fiecare dată după activitățile practice copiii împărtășesc impresii și leagă prietenii între ei, stând la o mică agapă creștină.

Toți părinții clujeni sunt invitați să participe împreună cu copiii lor la această frumoasă lucrarea a Bisericii, în vederea modelării și creșterii spiritual-duhovnicești a micuților, după modelul chipului lui Hristos.

Comentarii Facebook


Știri recente