Proiectul Împărtășirea din Cuvânt, la Girov – jud. Neamț

În perioada 3-23 martie 2014, în comuna Girov din județul Neamț va fi organizat proiectul „Împărtășirea din Cuvânt”, care se înscrie în concursul „Sfânta Euharistie – lumina vieții creștine”, competiție națională de proiecte duhovnicești, organizat cu prilejul Anului omagial euharistic de către Sectorul teologic-educațional al Patriarhiei Române. Proiectul va fi implementat de parohia Conțești, prin preotul paroh Zaharia Ștefan și copiii din grupa de cateheză parohială, informează site-ul mmb.ro.

Acțiunile proiectului „Împărtășirea din Cuvânt” se vor desfășura în parohia Conțești și în Școala Gimnazială „Prof. Gheorghe Dumitreasa” Girov, grupul țintă fiind constituit din copii cu diferite probleme medicale din comuna Girov. Parohia Conțești derulează deja, alături de Școala Gimnazială „Prof. Gheorghe Dumitreasa” – Girov, un proiect educațional numit Frăția Ortodoxă a Tinerilor Giroveni, care funcționează cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Teofan, Arhiepiscopul Iașilor și Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, și care are ca scop corelarea valorilor tinerilor cu cele școlare.

„Avem în plan un târg de obiecte confecționate manual sau de fotografie, o conferință în școală cu tema proiectului, care se încadrează în programul Frăției Ortodoxe a Tinerilor Giroveni, un seminar despre bucătăria de post tradițională, dar și alte acțiuni care ne vor ajuta să obținem resursele necesare pentru bucuria elevilor în mod general și pentru a ajuta câteva cazuri deosebite în care se află copii suferinzi din comuna Girov. Ne dorim să sensibilizăm opinia publică față de persoanele aflate în suferință și față de necesitatea participării la Sfânta Liturghie și să implicăm tinerii în campanii culturale și filantropice care au în primul rând beneficiari pe alți tineri. De altfel, proiectul dorește informarea și conștientizarea beneficiarilor și a participanților despre valoarea Sfintei Liturghii în viețile persoanelor aflate în suferință și despre legătura dintre Sfintele Taine ale Spovedaniei și Împărtășirii cu Sfântul Maslu și rugăciunile pentru cei bolnavi. Implicarea doamnei directoare Florentina Georgeta Molcăluț și a cadrelor didactice de la Școala Gimnazială „Prof. Gheorghe Dumitreasa” Girov oferă sustenabilitate proiectului, iar garanția reușitei o simțim la fiecare Sfântă Liturghie, când ne împărtășim cu Sfântul Trup și Scumpul Sânge al Domnului și Mântuitorului nostru Iisus Hristos”, a subliniat pr. Zaharia Ștefan.

În perioada 24-30 martie 2014 , proiectul „Împărtășirea din Cuvânt” va fi înscris la faza pe protopopiat a concursului național de proiecte duhovnicești pentru educație misionar-filantropică „Sfânta Euharistie – lumina vieții creștine”.

Comentarii Facebook


Știri recente