Proiectul dedicat părinților și copiilor ucraineni, derulat de World Vision Romania şi Providenţa, a ajuns la final

Proiectul UKRAINE CRISIS RESPONSE, dedicat părinților și copiilor veniți din Ucraina şi derulat de Fundațiile „World Vision Romania” și „Providența”, s-a încheiat în ultima zi de ianuarie.

În ultimele trei luni, peste 300 de beneficiari – 180 de refugiați din Ucraina și 120 din comunitatea locală – au luat parte la activități de consiliere, de susținere a sănătății mintale și psihologice, dar și recreaționale, informează Doxologia.

Evenimentul de încheiere a avut loc marți în sala „Belvedere” a Hotelului Internațional.

„Proiectul, implementat pe o perioadă scurtă de timp, a implicat 300 de beneficiari, părinți și copii, care au beneficiat de activități, de subvenții, de un ajutor din partea finanțatorilor, World Vision Romania, sprijinită de organizația KOICA din Coreea”.

„Acești beneficiari au fost aduși pe o linie de plutire, prin intermediul activităților dedicate sănătății mintale, și am încercat să le oferim părinților și copiilor acel suport de care au nevoie în situația de criză în care se află. Programul s-a derulat în Iași și Constanța, iar Fundația Providența a fost cea care a implementat acest proiect”, a declarat părintele Constantin Naclad, manager de proiect.

Directorul executiv al Fundației World Vision România, Mihaela Nabăr, și-a exprimat recunoștința față de parteneriatul strategic pe care organizația îl desfăşoară împreună cu Biserica Ortodoxă Română în zona socială.

„Noi, ca fundație, nu am putea să facem ceea ce facem astăzi, ca World Vision România, fără un parteneriat strategic, de încredere și de lungă durată cu Biserica Ortodoxă Română. Mă bucur foarte mult și suntem onorați că am început colaborarea cu Fundația Providența la Iași”.

„Nu este întâmplător, suntem o organizație prezentă în România de 32 de ani, o organizație care lucrează cu cei mai vulnerabili copii și cu cele mai vulnerabile grupuri: părinți, comunități izolate, copii care au nevoie de ajutorul nostru. Vedem că în acest proiect continuăm de fapt misiunea World Vision România, misiunea socială a Bisericii, extrem de importantă pentru noi”.

UKRAINE CRISIS RESPONSE s-a adresat unui număr de 300 de copii și părinți, din care 180 refugiați din Ucraina, iar 120 din comunitatea locală, și unui număr de 40 de preoți, profesori de religie, studenți sau facilitatori care se ocupă de consilierea și sprijinul celor aflați în situația de refugiu sau alte situații defavorizate.

Foto credit: Doxologia

Urmăreşte-ne pe Twitter: @agentiabasilica

Comentarii Facebook


Știri recente