Proiectul „Dăruind vei dobândi”, la Catedrala voievodală din Buzău

Sâmbătă, 16 mai 2015, după slujba Vecerniei Duminicii Orbului, la Catedrala voievodală „Adormirea Maicii Domnului“ din Buzău, a avut loc ultima etapă a proiectului „Dăruind vei dobândi“. Evenimentul a fost organizat de Liceul Pedagogic „Spiru Haret“, în parteneriat cu Arhiepiscopia Buzăului şi Vrancei şi Liceul Special pentru Deficienţi de Vedere. Au participat consilieri eparhiali, profesori şi elevii implicaţi în proiect, după cum ne-a precizat Dragoş Olteanu.

Cu această ocazie, copiii de la Liceul Special pentru Deficienţi de Vedere au susţinut un program de cântări religioase.

În cadrul proiectului, elevi de la Liceul Pedagogic din Buzău, coordonaţi de Pr. Cristian Tănase, profesor de Religie la această unitate de învăţământ, au realizat icoane pe sticlă, iar cu banii obţinuţi din vânzarea icoanelor au pregătit pachete, constând în dulciuri şi obiecte de strictă necesitate, pe care le-au oferit copiilor cu deficienţe de vedere sau chiar nevăzători.

„Arhiepiscopia Buzăului şi Vrancei a primit cu multă bucurie această iniţiativă a celor două unităţi şcolare din municipiul Buzău şi s-a implicat, prin susţinere financiară, pentru buna desfăşurare şi finalizare a acestui proiect. De asemenea, ne-am bucurat şi am fost înălţaţi sufleteşte de această împreună-lucrare a copiilor de la cele două licee şi am constatat cât de necesară este această întâlnire dintre tineri, mai ales atunci când ea este concretizată în perspectivă filantropică. În acest mod, tinerii de la Liceul Pedagogic au dobândit bucuria lucrului pragmatic, bucuria aceea de a dărui celui care are nevoie atât de dragostea noastră, cât şi de un sprijin material“, a declarat Pr. Gabriel Gherghe, consilier eparhial la Sectorul Social-filantropic şi misionar.

Toţi elevii prezenţi la eveniment au primit cărţi de rugăciuni, iconiţe şi cruciuliţe, iar profesorii lor însoţitori cărţi şi reviste cu tematică istorică şi religioasă.

În perioada vacanţei de vară, un grup de copii de la Liceul Special pentru Deficienţi de Vedere va beneficia şi de o excursie, susţinută din banii strânşi în urma desfăşurării acestui proiect misionar-filantropic.

Comentarii Facebook


Știri recente