Proiectul Calea mântuirii la Slobozia

Preoții care vor implementa în parohii proiectul de catehizare pentru adulți „Calea mântuirii” au participat marți, 12 februarie 2013, la o sesiune de formare, desfășurată la sediul Protopopiatului Slobozia, cu binecuvântarea Preasfințitului Vincențiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, informează Ziarul Lumina.

Prezentarea a fost făcută pentru 27 de preoți din protopopiatele Slobozia, Călărași și Lehliu, de către preoții Vasile Alecu și Dumitru Zărnoianu, responsabili pentru catehizare în protopopiatele Fetești și Oltenița, coordonați de părintele Constantin Pătrașcu, inspector pentru catehizare în cadrul Episcopiei Sloboziei și Călărașilor. „Activitățile prevăzute în proiect sunt programate în cadrul a 12 întâlniri cu credincioșii, în care se vor prezenta și dezbate temele propuse prin rularea video a mesajului de învățătură, iar atmosfera familiară va fi obținută printr-o agapă oferită participanților. Preoții care doresc să fie păstorii unor credincioși, bine întăriți și ancorați în învățătura de credință ortodoxă, implicați real în viața parohiei și a bisericii lor, au la îndemână acest proiect care îi va sprijini în activitatea catehetică”, ne-a declarat pr. Alexandru Oancea, responsabil pentru catehizare în cadrul Protopopiatului Slobozia.

Integrarea în comunitatea bisericească a persoanelor adulte

Proiectul a fost conceput și realizat de un colectiv de specialiști din cadrul Institutului pentru Studii Creștin-Ortodoxe de la Universitatea Cambridge din Marea Britanie, sub supravegherea și cu binecuvântarea Înalt Preasfințitului Kallistos Ware, Mitropolit de Diokleia, și a fost adoptat și de Biserica noastră, fiind aprobat de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române.

Proiectul are drept scop integrarea în comunitatea bisericească a familiilor creștine și a persoanelor adulte cu vârste între 18 și 80 de ani și se adresează parohiilor și așezămintelor Bisericii, care au o lucrare deosebită social-filantropică cu persoanele adulte și care dispun de dotări adecvate desfășurării lui. El va consta dintr-o serie de 12 întâlniri săptămânale, centrate în jurul servirii unei mese comune, la care vor fi invitați să susțină prelegeri preoți sau mireni, cu vocație catehetică deosebită, din eparhie, și vor fi dezbătute 12 teme despre credința ortodoxă, despre problemele concrete ale omului contemporan, despre rolul și rostul lui în Biserică, despre rostul mărturisirii lui Hristos astăzi sau despre cum se naște în om cuvântul lui Dumnezeu ș.a. Având în vedere că proiectul „Calea mântuirii” vine în completarea proiectelor „Hristos împărtășit copiilor” și „Alege școala!”, Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a hotărât ca proiectul să se desfășoare în toate eparhiile din țară, fiind nevoie de o apropiere a adulților și a tinerilor de orice vârstă de viața Bisericii pentru întărirea unității de credință.

Comentarii Facebook


Știri recente